У Львові відкриють спецклас для дітей з особливими потребами

1 08 14273746. особливими потребами

Пілотний проект «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами», ініціаторами якого є Навчально-реабілітаційний центр «Джерело» у партнерстві з департаментом гуманітарної політики Львівської міської ради, почне працювати вже у вересні.

Варто зазначити, що «Джерело» понад 20 років є лідером у Львові з надання якісних освітньо-реабілітаційних послуг для дітей та молоді з важкою неповносправністю, тому й ініціювало пілотний проект освітньо-реабілітаційних послуг для неповносправних, поширивши послуги центру у загальноосвітні школи. Йдеться передовсім про великий досвід та високу професійність працівників «Джерела», свідомість та активність громадського сектору Львова, стрімкий розвиток соціальних послуг та прагнення перейняти європейські соціальні стандарти.

Робота щодо відкриття спецкласу розпочалася ще наприкінці 2014-го. Першою школою, в якій буде відкритий такий клас, є Львівська спеціалізована школа «Надія» з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю.

У класі навчатимуться 8 діток з діагнозами «аутизм», «синдром Дауна» та з інтелектуальними особливостями розвитку. Також до цього класу переведуть трьох дітей з програм денного перебування у садку-школі центру «Джерело».

Педагоги, які працюватимуть у цьому поки що першому спецкласі, два місяці проходитимуть навчання у центрі «Джерело».

А у «Джерелі» обіцяють, що й надалі працюватимуть над розвитком і поширенням у школах Львова максимально якісних навчальних програм для дітей з особливими потребами, надаватимуть методичні матеріали, розроблятимуть у партнерстві з педагогами загальноосвітніх шкіл індивідуальні програми. «Втілення цього проекту матиме значний вплив на формування позитивної суспільної думки щодо усвідомлення цінності, дару та особливого покликання осіб з неповносправністю», – переконані у навчально-реабілітаційному центрі.

Тетяна Козирєва

Львів

«День»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*