Діти з особливими потребами у Львові звикають до шкільної парти (ВІДЕО)

1 26 2 85214521. дітей

У Львові діти з особливими потребами готуються до початку навчального року. Для них вперше відкрили спецклас у загальноосвітній школі, повідомляє “Zaxid.net”.

Восьмеро особливих першачків 20 серпня вперше сіли за шкільні парти. Серед них і слабочуючі, і з синдромом Дауна і просто з інтелектуальною недостатністю.

На таку інновацію в загальноосвітній школі наважилися вперше. Продумували все: від підручників до кольору стін. Школа дітей повинна приваблювати, а не бути подразником. Тому й на партах тут кожному малюкові – іграшка. Підхід – індивідуальний.

«Будуть з ними працювати вузькі спеціалісти, на усіх процесах сприймання, на відчуттях, орієнтація в просторі. Дефектолог працюватиме на те, щоб мову дитини розвивати, тому що мовлення – це основний процес в людей і, відповідно, мислення. Психолог буде працювати на збереження особистості дитини, на формування «я», – розповіла практичний психолог школи «Надія» Наталя Атаманчук.

Уроки триватимуть по 30-35 хвилин. Дітвора опановуватиме базову програму та робитиме це також по-особливому.

«Все як у звичайних початкових класах, тільки буде трішки відрізнятися. Наприклад, зошити: коли в звичайних дітей є зошити в клітинку, зошити в косу лінійку, то в них будуть великі блокноти, у яких вони, хто може писати, – писатимуть, а хто ні, – будуть мати роздруківки, букви, літери і просто будуть їх вставляти», – додала вчитель початкових класів Ольга Левицька.

Головне завдання педагогів – соціалізувати дитину. Якщо малеча опанує знання у цьому класі, то її переведуть вже на інклюзивну освіту в традиційний клас.

Зореслава Губарь

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*