Надання якісної освіти дітям з інвалідністю в загальноосвітніх закладах стає реалією сьогодення, – Мінсоцполітики

1 01 7 7185429 2. інвалідністю, інвалідів

  1 01 7 7185429 1Сьогодні – у День знань – перший заступник Міністра соціальної політики України Василь Шевченко завітав до Київської школи №281, щоб взяти участь в урочистій лінійці та привітати школярів з початком нового навчального року. Він, зокрема, побажав юному поколінню наснаги й наполегливості в оволодінні знаннями, а педагогам – натхнення й успіху у нелегкій, копіткій справі – вихованні достойних громадян нашої держави.

У Мінсоцполітики поінформували, що вибір школи був не випадковим. Нещодавно, як відомо, українська делегація звітувала у Женеві про виконання Конвенції про права інвалідів у ході 14-ї сесії Комітету з прав інвалідів ООН.

Під час захисту Першої періодичної доповіді України про виконання Конвенції про права інвалідів та під час відповідей на запитання членів зазначеного Комітету особлива увага приділялася саме питанням забезпечення інтеграції людей з інвалідністю у життя суспільства, при цьому наголошувалося – досягти цього неможливо без якісної освіти таких людей.

Багато чого зроблено для законодавчого забезпечення інклюзивного навчання дітей з інвалідністю та включення їх в загальноосвітній процес, але статистика доводить, що попереду ще дуже багато роботи, підкреслюють у Міністерстві. На сьогодні, наприклад, у Києві є інклюзивні та спеціальні класи лише в 26 загальноосвітніх навчальних закладах, серед яких – школа № 281, що розташована на бульварі Кольцова, 7–Б.

У цьому освітньому закладі створено 4 спеціальних класи і один інклюзивний, який, до речі, відкрито у цьому навчальному році. В цих класах отримують освіту понад 50 діток з особливими освітніми потребами. А взагалі у цій школі інклюзивно навчається близько 80 дітей з інвалідністю.

Виступаючи перед учнями, вчителями закладу та батьками, які прийшли на урочисту лінійку з нагоди Дня знань, перший заступник Міністра Василь Шевченко запевнив усіх присутніх, що Уряд України буде продовжувати формувати і здійснювати послідовну державну соціальну політику, яка враховує різноманітність українського суспільства і спрямована на забезпечення рівного доступу і гідного рівня соціального забезпечення, медичних послуг, покращення освіти людей з інвалідністю, з метою включення їх у всі сфери життєдіяльності суспільства та створення держави з рівними для всіх її громадян можливостями.

Особливі слова подяки Василь Шевченко висловив керівнику школи Людмилі Цимбал та Всеукраїнській громадській організації інвалідів „Інститут реабілітації та соціальних технологій” за їх вклад у спільну благородну справу, завдяки чому надання якісної освіти дітям з інвалідністю в загальноосвітніх закладах та їх інтеграція в соціум не залишається сухою нормою закону, а стає реалією сьогодення.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*