ЗНУ отримав техніку для ефективної роботи людей зі спеціальними потребами

1 07 2 777. вадами зору

Керівництво Запорізького національного університету постійно дбає про покращення комфорту й умов навчання студентів і роботи викладачів, зокрема це стосується людей з особливими потребами. Наприкінці травня цього року відбулося підписання двостороннього «Договору про надання фінансової допомоги на безповоротній основі» між Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, який очолює Тамара Огородова, та ЗНУ в особі ректора Миколи Фролова за активної участі та піклування доцента кафедри педагогіки та психології освітньої діяльності факультету соціальної педагогіки та психології ЗНУ Євгена Клопоти. Завдяки такій співпраці вже придбали техніку, а наприкінці вересня її установлять у спеціально виділеній аудиторії навчального корпусу №2 з обладнаним робочим місцем для людей із вадами зору, які володіють шрифтом Брайля.

Відповідальний за реалізацію проекту в ЗНУ – проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Волков – розповів: «На рахунок нашого університету Фондом соціального захисту інвалідів було перераховано близько 400 тис грн, які ми витратили на закупівлю комплекту спеціального обладнання для облаштування робочого місця для людей із вадами зору. Керівництво нашого вишу впевнене, що це стане суттєвою допомогою для незрячої людини, яка тут працюватиме, – відкриє широкі можливості для отримання та обміну різного роду інформацією, сприятиме підвищенню якості наукової та викладацької роботи, а відтак, допоможе відчувати себе вільно та більш упевнено в сучасному суспільстві».

Робоче місце буде укомплектоване принтером з рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, що дозволяє не лише друкувати тексти, рельєфні малюнки, а також може слугувати для виготовлення рельєфно-графічних посібників. Дане обладнання дозволяє підключатися до трьох таких принтерів одночасно.

Керівництво університету сподівається, що доцент Євген Клопота як викладач ЗНУ сприятиме в навчанні та оволодінні унікальною технікою для 14 користувачів з вадами зору, серед яких є викладачі та студенти різних факультетів вишу.

Запорізький національний університет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*