Відкрито другий набір учасників з інвалідністю на безкоштовні дистанційні курси

1 18 3 580 Image disabled person 81311647 2. програмування

  1 18 3 580 Image disabled person 81311647 1Фонд Східна Європа в партнерстві з Благодійним фондом розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» оголошують про другий набір учасників проекту «Кожен має право на працю: партнерство для покращення можливостей працевлаштування людей з інвалідністю». Проект реалізується за фінансової підтримки британської благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» (World Jewish Relief).

Якщо Ви хочете знайти новий шлях до самореалізації, стати конкурентоспроможними на ринку праці, отримати нові знання та освоїти нову професію, ми запрошуємо Вас взяти участь у цьому проекті!

Навчання: кандидати, які заповнять анкету, та пройдуть конкурсний відбір, отримають можливість пройти один з обраних дистанційних курсів на спеціально розробленій платформі – dl.aik.ua. Після завершення навчання кожен учасник отримає сертифікат. Крім того, усі учасники проекту будуть мати можливість приймати участь у тренінгах, семінарах та ярмарках вакансій, які заплановані в рамках проекту. Організатори проекту будуть всіляко сприяти у подальшому працевлаштуванні тих учасників, які успішно закінчать навчання. Орієнтовна дата початку навчання – 5 жовтня 2015 року.

Спеціальності:

1) Основи програмування на Python

В рамках цього курсу, слухачі ознайомляться з базовими поняттями програмування, вивчать можливості застосування такої мови програмування, як Python, вивчать мову Python в межах стандартної бібліотеки і зможуть самостійно писати повноцінні програми.

2) Основи веб-дизайну HTML+CSS

В рамках цього курсу Ви навчитесь створювати макети сайтів з «нуля» з привабливою, зрозумілою і зручною структурою для відвідувача, верстати сайт, використовуючи HTML / CSS, розміщувати на сайті посилання, таблиці, форми, графічні елементи.

Сьогодні, коли комп’ютери та Інтернет проникли в усі сфери життя людини, практично кожній фірмі, незалежно від розміру, сфери діяльності, місця розташування необхідно своє представництво в Інтернет – Веб сайт. У зв’язку з цим все більшою популярністю користуються професії: веб-дизайнер, верстальник HTML. Ці спеціальності дозволяють працювати не тільки в офісі, але і вдома, на власному комп’ютері в зручному для себе режимі. Такі професії може вибрати будь-яка людина, незалежно від віку, освіти, статі та досвіду роботи.

3) Основи програмування Java на платформі NetBeans

Даний курс розрахований на вивчення основ мови програмування Java. Хоча від студента не вимагається попереднього знання інших мов програмування, але розуміння принципів і цілей програмування, і хоча б елементарне поняття про яку небудь мову (наприклад, С або Basic), значно допоможе в навчанні. У даному курсі будуть вивчені базові конструкції мови Java, що дозволить надалі перейти до розширеного вивчення як Java, так і інших мов програмування. Після успішного закінчення курсів студенти зможуть розробляти програми середнього рівня складності, але без використання графічного інтерфейсу користувача. З графічного інтерфейсу буде окремий курс.

4) Комп’ютерна грамотність

В рамках даного курсу слухачі отримають знання щодо будови персонального комп’ютера, операційної системи, її структури, об’єктів та прийомів управління ними. Досконало вивчать можливості роботи у текстовому редакторі, програмі для створення презентацій, можливості програми Excel.

Умови участі:

Мати інвалідність першої або другої групи.

До 30 вересня 2015 (включно) заповнити анкету – https://docs.google.com/forms/d/14-P832C4Qs-WL4a_a_53Jl-DytVZEO18D6–n2WCCRU/viewform

Обрання учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Рішення буде прийматися робочою групою проекту шляхом аналізу анкет та співбесіди.

Чекаємо на ваші заявки, та бажаємо успіхів!

Група у мережі Facebook – https://www.facebook.com/groups/1513211912224981/

Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів АІК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*