У МОН обговорили особливі (спеціальні) умови, що можуть бути створені для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення ЗНО (ФОТО)

1 04 6 f-vakere-1.9cc9b7bf3438cab9d2b18d210cc1e81a7254 1 2. особливими освітніми потребами

  1 04 6 f-vakere-1.9cc9b7bf3438cab9d2b18d210cc1e81a7254 1

1 березня 2016 року у Міністерстві освіти і науки України відбулося засідання робочої наради з питань організації вступних випробувань (у формі зовнішнього незалежного оцінювання, вступного іспиту) для осіб з особливими освітніми потребами.

У нараді взяли участь представники відділу освіти дітей з особливими потребами департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України, департаменту вищої освіти МОН, центральних органів виконавчої влади в галузі охорони здоров’я та соціального захисту, Українського центру оцінювання якості освіти, неурядових організацій, зокрема Національної асамблеї інвалідів України, Українського товариства сліпих, Українського товариства глухих та інших.

Заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, наголосив на забезпеченні реалізації права на здобуття вищої освіти особами з порушеннями розвитку, зокрема сліпих та глухих.

Павло Хобзей зазначив, що необхідно сприяти вступу до вищих навчальних закладів сліпим та глухим абітурієнтам, шляхом надання права на іспити, але далі – рівність у знаннях.

Начальник відділу нормативного забезпечення вищої освіти департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Григорій Бойко проінформував учасників наради про зміни у законодавстві про вищу освіту щодо конкурсу за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів у вищому навчальному закладі осіб, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Начальник організаційно-технологічного відділу Українського центру оцінювання якості освіти Андрій Ночкін повідомив про правові аспекти та обґрунтування необхідності прийняття розробленого проекту наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України «Деякі питання участі в зовнішньому незалежному оцінюванні та вступних іспитах осіб, які мають певні захворювання».

Також учасники наради обговорили рекомендації Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності Міністерства охорони здоров’я України щодо адаптації процедури зовнішнього незалежного оцінювання для осіб з особливими освітніми потребами та проекту Переліку особливих (спеціальних) умов, що можуть бути створені для осіб з особливими освітніми потребами в пунктах проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

За підсумками наради Українському центру оцінювання якості освіти рекомендовано доопрацювати проекти нормативних актів з урахуванням пропозицій, висловлених представниками громадськості.

  1 04 6 f-vakere-2 2

  1 04 6 f-vakere-3 3

  1 04 6 f-vakere-4 4

  1 04 6 f-vakere-5 5

  1 04 6 f-vakere-6 6

Міністерство освіти і науки України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*