Прес-реліз: В Києві презентували унікальний посібник з тьюторства

Прес-реліз: В Києві презентували унікальний посібник з тьюторства. київ, посібник, презентація, супровід, тьютор, person, furniture, clothing, indoor, chair, whiteboard, table, desk. A group of people sitting at a desk

У столиці відбулася презентація єдиного в своєму роді посібника з тьюторства «Тьютор в інклюзивній школі: супровід дитини з особливими розвитку». Ця книга – це узагальнений і систематизований матеріал про роботу тьютора – педагога, що супроводжує дитину з особливостями розвитку в інклюзивній школі.

Автор книги, Інна Карпенкова, поділилася досвідом восьмирічної роботи тьютором і включила в посібник навіть приклади та відгуки батьків. Редактором посібника виступила голова Асоціації батьків дітей з аутизмом, мама школяра з аутизмом Євгенія Панічевська. «Супровід дітей з аутизмом в навчальному закладі – нове завдання для нашої системи освіти. Багато хто просто не розуміє суті роботи і ролі такого фахівця, – говорить голова Асоціації батьків дітей з аутизмом, мама школяра з аутизмом Євгенія Панічевська. – Книга буде корисна як для шкільної адміністрації та вчителів, так і представникам вищого керівництва в системі освіти. Популярно про супровід учня, з прикладами, поясненнями, та рекомендаціями, написана практиком з великим досвідом і щирим бажанням їм ділитися».

Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім» допоміг книзі вийти друком. «Ми крок за кроком рухаємося до суспільства, яке буде готове до прийняття дітей з особливостями і в якому для них будуть всі необхідні сервіси та інфраструктура. Якісна освіта і супровід – не виняток, тому ми не забуваємо про необхідність підготовки найкращої літератури, яка буде корисна фахівцям», – каже Інна Сергієнко, Консул Аутизм Європа і засновник Фонду «Дитина з майбутнім».

На презентації експерти обговорили зміст діяльності тьютора, індивідуальний план та програму, інші приклади інструментів. Як спілкуватися з однолітками і як вчителям сприймати асистента дитини, що таке договір між школою і тьютором та багато іншого.

Ця книга для тих, хто не зовсім розуміє, хто такий тьютор: від батьків до директора школи.

Контакти для ЗМІ: Тетяна Савіцька
(067) 246 40 99 або

«Фонд допомоги дітям з синдромом аутизму «Дитина з майбутнім»