На Волині стартувала програма стажування осіб з інвалідністю

1 12 eced7e3dd46e7c5 1. олександр курилюк, працевлаштування, стажування, інвалідністю

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк обговорив з активістами обласного молодіжного громадського об’єднання «Генерація успішної дії» програму стажування осіб з інвалідністю на 2012 рік.

За фінансової підтримки обласної державної адміністрації, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Волинського обласного центру зайнятості у липні стартує другий етап стажування осіб з особливими потребами в органах державної влади, місцевого самоврядування, менеджменті приватних підприємств, громадських організаціях та засобах масової інформації.

Відбір претендентів для стажування на конкурсній основі проводитиме ВОО ВМГО «Генерація успішної дії». Учасниками Програми можуть стати волиняни з інвалідністю, які мають вищу або професійну освіту.

Як зазначив Олександр Курилюк, стажування триватиме 3 місяці (жовтень – грудень 2012 року). Кращі учасники матимуть шанс для майбутнього працевлаштування. Перший етап Програми відбувся у 2011-му в рамках проекту «Об’єднуємо зусилля для зайнятості кожного» за фінансової підтримки «Фонду прав інвалідів», учасниками якого стало 13 осіб, з них – п’ятеро працевлаштовані.

«Перший етап засвідчив, дієвість такої практики для працевлаштування людей з інвалідністю, оскільки окрім необхідного професійного досвіду, що отримує стажер, з’являється реальна можливість для працевлаштування, а з іншого боку роботодавці переконуються у спроможності фахівця з інвалідністю», – зазначив Олександр Курилюк.

Бажаючі взяти участь у Програмі повинні до 15 серпня поточного року заповнити анкету кандидата. Друкований варіант анкети можна отримати в обласному та місцевих центрах зайнятості.

Прес-служба облдержадміністрації

Волинська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*