З безробітного – в підприємці: повертаємо до трудової діяльності

1 08 PM420image004 2 2. інвалідністю

  1 08 PM770image002 1Позитивний досвід роботи, спрямований на реалізацію на ринку праці людей з інвалідністю, мають спеціалісти Васильківського райцентру зайнятості, які допомогли вдало започаткувати власну справу.

Громадянин С.М. Тарабан, в якого 3 група інвалідності, має неповну вищу освіту за спеціальністю – «Механізація та електрифікація сільського господарства». Відповідно до індивідуальної програми реабілітації інваліда йому протипоказані важка фізична праця, робота на висоті та з механізмами. Сергій Миколайович звернувся до Васильківського районного центру зайнятості з бажанням знайти підходящу роботу з урахуванням стану здоров’я.

За період перебування на обліку він отримав весь комплекс послуг служби зайнятості: відвідав семінари, пройшов навчання на курсах цільового призначення «Основи бізнес-планування у підприємницькій діяльності», де здобув необхідні знання з питань правового регулювання підприємницької діяльності, оподаткування, бізнес-планування.

Після успішного захисту бізнес-плану за темою «Надання побутових послуг» на комісії з питань надання одноразової допомоги по безробіттю Сергій Миколайович поповнив ряди підприємців та на даний час активно розвиває свій бізнес. Він виконує дрібний побутовий ремонт: монтаж: карнизів, картин, люстр, дзеркал, поличок, кухонних шаф; установку та ремонт вікон, дверей; врізку та ремонт замків; збирання та ремонт меблів; установку або ремонт розеток, вимикачів, змішувачів кранів, ванн, унітазів, раковин, мийок, душових кабін, лічильників води.

  1 08 PM420image004 2Споживачами послуг, що надає підприємець – є широкі версти населення, незалежно від рівня матеріального забезпечення, які потребують саме цих послуг. Попит на послуги стабільний, що дає змогу на успішне втілення своєї підприємницької ідеї.

Такого виду послуг на споживчому ринку селища Васильківки надають окремі приватні особи та декілька суб’єктів підприємницької діяльності. Основними недоліками конкурентів є надання одного виду послуг, а Сергій Миколайович, враховуючи стан попиту і недоліки конкурентів, заповняє сегмент ринку побутових послуг і має постійних клієнтів.

Слід зазначити, що зміни у законодавстві, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед цієї категорії осіб істотно підвищили рівень довіри до служби зайнятості, свідчення тому є те, що упродовж січня – жовтня поточного року з 18 осіб з інвалідністю, які скористалися її послугами, працевлаштовані 13 осіб, 4 пройшли професійне навчання з подальшим працевлаштуванням.

Справді, серед інвалідів є чимало здібних та працьовитих людей, їм просто потрібно допомогти проявити себе і в цьому напрямку постійно працює Васильківський районний центр зайнятості, який прагне вирішувати питання зайнятості кожного шукача роботи з інвалідністю, насамперед, через індивідуальний підхід і у такий спосіб сприяє його поверненню до активної трудової діяльності.

Слід пам’ятати всім і кожному: не може бути більш гуманнішої мети, аніж допомогти людині з обмеженими фізичними можливостями знайти достойне місце у суспільстві.

Н.І. Лещенко, головний спеціаліст відділу надання соціальних послуг Васильківського районного центру зайнятості

Дніпропетровський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*