Допомога інвалідам у працевлаштуванні

1 08 PM531image002 2. міні-ярмарок, центру зайнятості, інвалідністю, інвалідів

  1 08 PM531image002 1Для посилення підтримки інвалідів у вирішенні питання зайнятості спеціалісти відділу взаємодії з роботодавцями Енергодарського міського центру зайнятості організували і провели День відкритих дверей центру зайнятості, в рамках якого пройшов міні-ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю. Мета заходу – поінформувати громадян з інвалідністю про послуги, які вони можуть отримати, звернувшись до центру зайнятості.

На міні-ярмарок завітали представники роботодавців ВП «Запорізька ТЕС» ПАТ «ДТЕК Дніпроерго», Управління освіти Енергодарської міської ради, ТОВ «Ен-Буд», ПК «ПКВ», КП «ВК «Тепло-Водоканал», ЕВП КСП «Тепличний комбінат». Вони запропонували вакансії підсобного робітника, кур’єра, обхідника гідроспоруд 2 групи, палітурника документів, виконавця художньо-оформлювальних робіт 3 розряду, оператора копіювальних та розмножувальних машин, швачки 3 розряду, взуттьовика з ремонту взуття 3 розряду, столяра 3 розряду, робітника з комплексного прибирання та утримання будинків з прилеглими територіями, прибиральника службових приміщень, кухаря, вихователя.

Відкрила міні-ярмарок директор центру зайнятості Ірина Солдатенко. Ірина Олександрівна зазначила, що вирішення проблем інвалідів потребує не тільки фізичної реабілітації таких людей, але і створення для них відповідних умов та рівних можливостей для реалізації життєвих потреб, здібностей, творчого потенціалу. Виходячи з цього, одним з головних завдань держави є активна допомога у працевлаштуванні громадян з інвалідністю, що дозволить їм інтегруватися в суспільство і стати його повноправними членами. Спеціалісти закликали у разі відсутності підходящої роботи скористатися можливістю взяти участь у громадських роботах, що є суттєвою психологічною і матеріальною підтримкою під час перебування на обліку в службі зайнятості.

Слід зазначити, що такі заходи сприяють ефективній співпраці служби зайнятості з роботодавцями в питанні працевлаштування інвалідів, тим самим допомагаючи їм знайти своє місце в житті та стати рівноправними членами суспільства.

Енергодарський міський центр зайнятості

Запорізький обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*