На Волині конкурентоспроможність інвалідів на ринку праці залишається низькою

1 15 92219753-FD53 1. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів, floor, indoor, furniture, desk, table, chair, wheelchair. A group of people in a room

Для узгодження роботи всіх служб, які опікуються проблемами інвалідів, обласна служба зайнятості ініціювала проведення міжвідомчих нарад при міських і районних прокурорах. Про це повідомляє прес-служба центру зайнятості.

Нещодавно вони відбулися в усіх центрах зайнятості Волині. В обговоренні ситуації взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, представники медико-соціальних, експертних та лікарсько-консультативних комісій, відділення Фонду соціального захисту інвалідів, Територіальної державної інспекції праці, управлінь праці та соціального захисту, відділень Пенсійного фонду, обласного об’єднання роботодавців, громадських організацій інвалідів, територіальних центрів для інвалідів.

Так, послугами служби зайнятості впродовж січня-жовтня 2012 року скористалися 1023 особи з особливими потребами. Із 929 інвалідів, які мали статус безробітного, 718 — отримували допомогу по безробіттю. На початок листопада 2012 року на обліку в обласній службі зайнятості перебувало 368 осіб із обмеженими фізичними можливостями.

Нині в центрах зайнятості області зареєстровано понад 30 вакансій, на які можуть претендувати особи з інвалідністю.

За направленнями в січні-жовтні працевлаштовано 239 осіб із інвалідністю, з них 37 — за рахунок надання дотацій роботодавцю за кошти Фонду державного соціального страхування на випадок безробіття.

Майже 100 осіб із обмеженими фізичними можливостями, які перебувають на обліку в службі зайнятості, зважилися взяти участь в оплачуваних громадських роботах.

За направленням служби працевлаштування близько 100 інвалідів зважилися долучитися до професійного навчання, після закінчення якого 79 осіб отримали роботу.

Низькою залишається конкурентоспроможність інвалідів на сучасному ринку праці через недостатню професійну підготовку та відсутність необхідного виробничого досвіду. В сільській місцевості практично немає вакансій для працевлаштування осіб із обмеженими можливостями. Для інвалідів, які мають вищу освіту, відсутні спеціалізовані та надомні робочі місця, тож на обліку служби зайнятості перебуває понад 40 відсотків людей із обмеженими фізичними можливостями, котрі мають дипломи вишів різних рівнів акредитації.

“Волинський Iнформацiйний Портал OnLine”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*