Міська влада підтримає інвалідів, які займаються підприємницькою діяльністю

1 08 yak-vstanoviti-kiosk. інвалідів

Департамент промисловості та розвитку підприємництва підтримав ініціативу встановлення пільг на сплату пайового внеску для інвалідів, що здійснюють підприємницьку діяльність в тимчасових спорудах. Відповідну знижку пропишуть при затвердженні Порядку розміщення тимчасових споруд на території м. Києва. Скористатися нею запропонують інвалідам Великої Вітчизняної війни, жертвам нацистських переслідувань та інвалідам усіх груп.

Наразі триває обговорення про те, як діятиме механізм надання пільг і від якої частки сплати пайової участі інвалідів звільнятимуть.

«Була ідея, що одна людина отримує пільгу на один кіоск. Я запропонувала ширше – навіть на три кіоски надавати пільгу для інваліда, якщо він сам веде бізнес, та ще й створив робочі місця. Таким людям важче, ніж іншим, але вони не опускають рук і працюють. Це варто поваги, вдячності та підтримки і ми її гарантуємо», – сказала директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Людмила Денисюк.

Департамент збере всі пропозиції від депутатського корпусу Київради, громадських організацій та окремих киян, проаналізує їх та підготує спеціальне положення до Порядку розміщення тимчасових споруд. Під час цієї роботи також буде продумано механізм запобігання зловживанням.

За словами Людмили Денисюк, така пільга не несе для громади жодного економічного збитку.

«Точок, де насправді працюють інваліди, не так багато. Тому той відсоток навіть непомітний на фоні 6 тисяч МАФів, які сплачують пайову участь. А от підтримати інвалідів – це наш обов’язок», – сказала директор профільного Департаменту.

Київська міська державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*