Мінсоцполітики впроваджує механізми працевлаштування людей з особливими потребами

1 08 8 34516 1. утогу, утосу, особливими потребами

Професійна реабілітація людей з особливими потребами дозволяє працевлаштувати до 70% таких людей. Про це сказала Міністр соціальної політики Наталія Королевська журналістам під час брифінгу в Криму.

«Щоб люди з особливими потребами могли максимально реалізуватися і бути конкурентоспроможними на ринку праці, необхідна їхня професійна реабілітація в таких центрах, як Кримський «Міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів». Щорічно тут проходять таку реабілітацію понад 230 інвалідів, після чого понад 70% з них працевлаштовуються», – сказала вона.

Наталія Королевська зазначила, що Мінсоцполітики докладає всіх зусиль, щоб цей Центр розвивався. За її словами, протягом 2009-2012 рр. він був профінансований на 29,7 млн. грн., з них на капітальні видатки – 8,3 млн. гривень. «Всебічна підтримки тих, хто потребує допомоги з боку держави, є одним з пріоритетів Президента та Уряду. У соціальних ініціативах Президента на 2013 р. є ряд конкретних положень, спрямованих на посилення соціального захисту людей з особливими потребами», – сказала вона.

Наталія Королевська також повідомила, що для забезпечення стабільної роботою людей з особливими потребами, які працюють на підприємствах УТОГу і УТОСу, Мінсоцполітики підготувало і передало в Уряд проект розпорядження КМУ про підтримку таких підприємств. «Проектом передбачені заходи, які дозволять суттєво посилити підтримку підприємств УТОГу та УТОСу як з боку центральної влади, так і на місцевому рівні. Це стосується оформлення замовлень з боку місцевої влади та центральних органів виконавчої влади на продукцію підприємств УТОГу та УТОСу, а також інших заходів», – пояснила зміст пропозиції Міністр.

Під час брифінгу Наталія Королевська також повідомила, що 6 червня вона вручила ключі від автомобілів 19 інвалідам півострова. Всього ж, за її словами, цього року автомобілі отримають 505 людей з особливими потребами з усієї України.

Довідка.

Під час перебування в АР Крим Міністр соціальної політики Наталія Королевська взяла участь в урочистих заходах, присвячених 80-річчю з дня заснування УТОСу, вручила ключі від автомобілів інвалідам півострова, провела нараду з працівниками соціальної сфери, а також відвідає Міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*