На Харківщині напрацьовується модель соціального супроводу людей з інвалідністю після працевлаштування

1 27 18908 2. інвалідністю

  1 27 18908 1Як повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма в ході круглого столу, присвяченого питанням роботи Державної служби занятості, в Харківській області реалізується пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування.

«Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України щодо створення умов для повноцінного життя громадян з інвалідністю, Міністр соціальної політики Наталія Королевська започаткувала у Харківській області пілотний проект щодо організації соціального супроводу осіб з інвалідністю після працевлаштування», – зазначив Ігор Шурма.

За його словами, одна з проблем у працевлаштуванні людей з інвалідністю полягає в тому, що кожен десятий із працевлаштованих службою зайнятості інвалідів повертається до цієї установи за пошуком іншої роботи, не відпрацювавши навіть року. Саме тому в області був започаткований цей пілотний проект.

«Мета проекту – підвищення ефективності працевлаштування та сприяння адаптації осіб на робочому місці, розроблення необхідного механізму взаємодії зацікавлених сторін. Ключовою ідеологією при організації усіх заходів та послуг є забезпечення необхідної допомоги особам з інвалідністю для виконання ними обов’язків на робочому місці, стабільної праці та збереження роботи на більш подовжений термін, що є головним очікуваним результатом реалізації проекту», – підкреслив Ігор Шурма.

Харківська обласна державна адміністрація

1 реплік к “На Харківщині напрацьовується модель соціального супроводу людей з інвалідністю після працевлаштування”

  1. John :

    Коррупция уже в центре занятости не заплатишь вообще – работы не получишь и далее по тарифам а работы на украине нету и пособия не платят по полгода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*