Наталія Королевська поставила завдання працевлаштовувати не менше 80% випускників центрів профорієнтації інвалідів

1 20 11702741 news bigpic. особливими потребами, реабілітації, інвалідів

Центрам реабілітації та Службі зайнятості потрібно працевлаштовувати не менше 80% випускників-інвалідів. Таке завдання поставила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська під час відвідування Вінницького міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів «Поділля».

«За останні 2 місяці кількість бажаючих пройти професійну реабілітацію в Центрі професійної реабілітації «Поділля» зросла у 2,5 раза. Вже сьогодні, завдяки якості надання послуг з професійної реабілітації, працевлаштовано близько 55% випускників центру. Але цього недостатньо. Я, як Міністр, ставлю завдання перед центрами реабілітації та Службою зайнятості – працевлаштовувати не менше 80% випускників», – сказала Наталія Королевська.

Як зазначила Міністр, центром «Поділля» спільно з Фондом соціального захисту інвалідів ведуться роботи щодо реалізації проекту зі створення першого і транзитного робочого місця для людей з особливими потребами.

«У рамках проекту заплановано будівництво першого соціального підприємства – комплексу з надання послуг, що включатиме перукарню, майстерні з ремонту і пошиву одягу, ремонту і пошиву взуття, флористичний магазин, кав’ярні. Випускники матимуть змогу тимчасово працевлаштовуватися та покращувати професійні навики», – зазначила вона.

За словами Міністра, інвалідність – це, насамперед, соціальна проблема. Тому держава робить все, щоб інтегрувати людей з особливими потребами до суспільства шляхом навчання практичним навичкам та подальшого працевлаштування. Сьогодні в Україні вже працює 12 подібних центрів професійної реабілітації.

«Ми робимо все можливе, щоб центри професійної реабілітації інвалідів могли постійно розвиватися. Щоб люди з особливими потребами могли отримати в них потрібні знання та навички, оволодіти затребуваними професіями», – наголосила Наталія Королевська.

Довідково

Вінницький міжрегіональний центр професійної реабілітації інвалідів «Поділля» створений у 2005 році наказом Міністерства праці та соціальної політики України. Центр здійснює комплексну реабілітацію інвалідів, що передбачає навчання, медичне спостереження, соціальну та психологічну реабілітацію. Тривалість курсу реабілітації від 1,5 до 12 місяців. Центр розрахований на проходження реабілітації 240 чол. в рік. Загальна кількість місць для одночасного перебування 110 чол. Планом на 2013 рік передбачено 208 чол. У цьому році вже пройшли реабілітацію 79 чол. У даний час реабілітацію проходять 84 інваліди. За час існування центру реабілітацію пройшли 1 844 чол., з них працевлаштовані 626 чол.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*