Голова ОДА: «На Черкащині за 8 місяців цього року працевлаштовано 392 інваліда»

Голова ОДА: «На Черкащині за 8 місяців цього року працевлаштовано 392 інваліда». інвалідів

Голова ОДА: «На Черкащині за 8 місяців цього року працевлаштовано 392 інваліда». інвалідівПередумовою перетворення України в заможну європейську державу є не лише реформування економіки, медицини, освіти, освітньої та інших сфер. Це, насамперед, дбайливе ставлення до кожного її громадянина, а надто – до людей з особливими потребами.

«Ми повинні забезпечити максимально сприятливі умови для самореалізації таких людей, всебічно підтримувати їхнє природне бажання бути корисними суспільству, державі, своїм рідним і близьким», – зазначав у одному із своїх виступів Президент України Віктор Янукович.

На Черкащині у межах реалізації державної політики у сфері захисту прав і реабілітації інвалідів обласна влада систематично працює над усуненням обмежень їх життєдіяльності. Соціальні служби дбають про забезпечення таких громадян фінансовою підтримкою, житлом, транспортом та необхідними засобами реабілітації.

Значна увага приділяється забезпеченню людей з обмеженими можливостями робочими місцями. Зокрема, протягом січня – серпня цього року за сприяння центрів зайнятості працевлаштовано 392 особи з інвалідністю. Із них 36 осіб отримали одноразово виплату допомоги по безробіттю та започаткували власну справу. Ще 145 безробітних інвалідів скористалися можливістю підвищити власну конкурентоспроможність на ринку праці шляхом проходження професійного навчання за професіями, затребуваними на регіональному ринку праці.

Поряд із цим, із метою стимулювання роботодавців до працевлаштування людей із особливими потребами обласним центром зайнятості періодично проводяться ярмарки вакансій.

«Ми робимо все можливе для того, щоб ці люди мали змогу займатися трудовою діяльністю та самореалізувати себе у житті. Крім того, цьогоріч проголошено нові соціальні ініціативи Глави держави, спрямовані на дітей, де також значна увага приділяється всебічній підтримці дітей з обмеженими фізичними можливостями. На Черкащині у рамках їх реалізації розроблена та реалізується відповідна програма дій», – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Тулуб.

Черкаська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*