У черкаському оздоровчому центрі працюють троє сліпих масажистів (ВІДЕО)

1 954125. масажистів

Інвалідність – не вирок. Це довели троє незрячих масажистів із Черкас. Попри вади зору хлопці працюють у міському оздоровчому центрі, і допомагають його пацієнтам реабілітуватися після хвороб. Від охочих потрапити на сеанс, немає відбою. Адже їхні пальці надчутливі і можуть творити справжні дива.

Його очі не бачать, а руки зцілюють. Сергій Нещадим із дитинства має проблеми із зором. Він довго вирішував, чим займатиметься у житті. Адже на роботу інвалідів беруть неохоче. Проте ризикнув. Закінчив трирічні спеціалізовані курси – і влаштувався в міський оздоровчий центр.

Сергій Нещадим, масажист-реабілітолог:

– Я руководствуюсь не тем, что я вижу, а тем, что я чувствую руками. Глаза тут мало чем могут помочь, в любом случае, поэтому эта специальность очень хорошо подходит для тех людей, которые имеют проблемы со зрением.

За свій професіоналізм Сергій став улюбленцем пацієнтів. Лариса Лисенко – частий гість у центрі. У жінки проблеми зі спиною. Каже, після того, як потрапила до рук цього масажиста – про інших лікарів просто забула.

Лариса Лисенко, пацієнтка оздоровчого центру:

– Видно, что ему нравится, видно, что человек хочет делать людям добро, и он умеет это делать, и передает свое знание, умение и тепло, и свою, знаете, глубокую порядочность.

Окрім Сергія, у центрі працюють ще двоє колег із вадами зору. Попри інвалідність, керівництво медзакладу не побоялося прийняти їх на роботу. Зараз зізнаються: хлопцям намагалися тільки допомогти адаптуватися у суспільстві, а натомість отримали висококласних спеціалістів.

Євталіна Пістрякова, старша медична сестра:

– Мы безоговорочно взяли, но на испытательный срок – и не пожалели ни одного дня, что мы их приняли, не оттолкнули, никуда они не ушли от нас.

Сергій каже: секрет його успіху не тільки в майстерності, а й в умінні співчувати. Нещодавно хлопець взявся обслуговувати лежачих хворих удома.

Станіслав Кухарчук, Павло Тимошенко, Новини, “Інтер”, Черкаси

Подробности-ТВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*