В полі зору Урядового уповноваженого з прав інвалідів вирішення проблемних питань підприємств, громадських організацій інвалідів

1 20 3 2. утог, інвалідів

  1 20 3 1Представником Урядового уповноваженого з прав інвалідів В. Маслаковим здійснено робочу поїздку до Центрального правління Українського товариства глухих. Відбулася ділова розмова з керівництвом ЦП УТОГ щодо вирішення важливих для життєдіяльності підприємств громадських організацій питань, такі як: отримання державних замовлень; зайнятість та працевлаштування інвалідів; збільшення фінансування вищевказаним підприємствам, зокрема Спеціальному проектно-конструкторському і технологічному бюро УТОГ; визначення переліку продукції, необхідної для конкретних міністерств та відомств, виготовлення якої закріплюється за підприємствами та ін.

Головою ЦП УТОГ Ю. Максименком висловлено ряд пропозицій щодо удосконалення роботи підприємств громадських організацій інвалідів. Так ним запропоновано залучати підприємства громадських організацій інвалідів до участі у державних програмах імпортозаміщення різноманітних видів електротехнічної, машино- та приладобудівної, деревообробної, швейної та іншої продукції для налагодження її виробництва в Україні.

«Незважаючи на нещодавно прийняте Кабінетом Міністрів України розпорядження від 21 серпня 2013 року № 630-р “Про сприяння громадським організаціям у їх діяльності”, залишається ряд питань, над якими слід наполегливо працювати, так як в умовах ринкових відносин підприємства громадських організацій інвалідів не завжди спроможні конкурувати на місцевих ринках з підприємствами, які виготовляють аналогічну продукцію.

Адже зазначені підприємства виконують важливі соціальні та економічні функції: створення робочих місць для інвалідів, проведення трудової реабілітації, залучення інвалідів до роботи в колективі, формування у інвалідів активної життєвої позиції в суспільстві; укріплення їх свідомості як рівноправних і корисних членів суспільства.

Тому Урядовий уповноважений з прав інвалідів сприятиме, щоб відповідні інституції вживали необхідних заходів до залучення підприємств громадських організацій інвалідів до виконання державного замовлення», – наголосив Олексій Журавко.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*