Працевлаштування інвалідів – турбота спільна

1 21 6 b49b70e70346563fa324bff49e93d854. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

17 липня на базі Тисменицького районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу з роботодавцями району на тему: «Працевлаштування інвалідів – турбота спільна».

В заході взяли участь: заступник директора районного центру зайнятості М.Скринник, завідувач сектору правової роботи обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Д.Борсук та 15 роботодавців району.

Організатори заходу ставили собі за мету поінформувати роботодавців про послуги, які надає державна служба зайнятості та обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів особам з обмеженими фізичними можливостями.

М.Скринник проінформувала учасників засідання про ситуацію на ринку праці, проблеми, які виникають при працевлаштуванні осіб з обмеженими фізичними можливостями та наявність вакансій на підприємствах і організаціях району для даної категорії громадян. Доповідач зазначила, що однією з умов становлення інвалідів у суспільстві є їх економічна незалежність, що досягається за умови належної професійної підготовки та раціонального працевлаштування, незважаючи на те, що працездатність їх обмежена і робота потрібна аби не почуватися покинутими і самотніми.

Начальник відділу взаємодії роботодавцями районного центру зайнятості Т.Грєшнікова поінформувала про завдання, які поставлені перед працівниками служби зайнятості, розповіла про основні тенденції на сучасному ринку праці. Доповідач зазначила, що взаємодія з роботодавцями вже давно переросла в систему соціального партнерства і є одним із основних напрямків діяльності центру зайнятості. Наголосила на основних видах послуг, які надає центр зайнятості роботодавцям. Детально зупинилася на питанні працевлаштування осіб з інвалідністю.

У своєму виступі завідувач сектору правової роботи обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Д.Борсук ознайомив учасників із нормативом для підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання щодо забезпечення працевлаштування осіб з інвалідністю у розмірі чотирьох відсотків від загальної чисельності працюючих у Тисменицькому районі. Адже, держава гарантуючи рівні права і можливості всім громадянам, додатково опікується особами з обмеженою працездатністю щодо їх працевлаштування.

Також роботодавцями заповнено анкети щодо можливості одержання дотації за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості.

На завершення засідання круглого столу учасниками підбито підсумки спільної роботи центру зайнятості, роботодавців, соціальних партнерів та органів місцевої влади щодо надання допомоги у працевлаштуванні особам з обмеженими фізичними можливостями на сучасному ринку праці.

БРIЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*