Допоможемо людям з вадами здоров’я знайти роботу

1 19 1 PM127image002 2. зайнятості

  1 19 1 PM127image002 1У Долинському районному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для осіб із інвалідністю, в рамках якого проведені різноманітні заходи як для інвалідів, так і для соціальних партнерів, що опікуються питаннями зайнятості цієї категорії населення.

У його форматі відбувся інформаційний семінар, під час якого присутні отримали актуальну і корисну інформацію про стан місцевого ринку праці; перспективи працевлаштування громадян з інвалідністю на підприємствах міста та району; соціальні послуги, які надає служба зайнятості, зокрема її можливості щодо підбору підходящої роботи; організації професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; участі зазначеної категорії громадян у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяння у започаткуванні власної справи тощо.

Крім того, соціальні партнери, які взяли участь у заході, ознайомили присутніх з нормативно-правовими актами щодо соціального захисту прав осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема надали змістовну інформацію щодо державних гарантій, пільг та іншу інформацію щодо захисту прав, свобод і законних інтересів інвалідів.

Учасники заходу мали можливість оволодіти прийомами пошуку роботи, сучасними технологіями ефективного спілкування з роботодавцями; набути впевненості в собі, навчитися правильно ставити цілі і визначати оптимальні шляхи їх досягнення.

Також у рамках Дня відкритих дверей працювали консультпункти з юридичних, профорієнтаційних та інших питань, пов’язаних з працевлаштуванням.

За оперативними даними, в результаті проведення заходу, 3 особи виявили бажання пройти професійне навчання за професіями оператор комп’ютерного набору та касир.

С. Щербіна, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*