Роботу знаходимо для всіх

1 27 3 f0524f8c433b6cc0917c67be6b589908 2. працевлаштування

  1 27 3 f0524f8c433b6cc0917c67be6b589908 1Інвалідність не стала на заваді для працевлаштування чигиринця Василя Дерев’янка. Досі чоловік працював трактористом-машиністом. Залишившись без роботи, він намагався працевлаштуватися самостійно, однак — безрезультатно. Тому вирішив звернутися до центру зайнятості, де особистий консультант надав йому допомогу в пошуках роботи, враховуючи рекомендації МСЕК. Незабаром йому підшукали місце майстра-налагоджувальника з технічного обслуговування машинно-тракторного парку в одному з провідних сільгосппідприємств району — СТОВ «Дружба».

Роботою задоволений, маю гідну заробітну плату, — говорить Василь Андрійович. — Хочу порекомендувати всім, хто шукає роботу, не втрачати надії, а використовувати всі можливості.

Загалом упродовж першого півріччя цього року до служби зайнятості за соціальними послугами звернулися більше 1,5 тисячі жителів Черкащини з обмеженими фізичними можливостями. З них працевлаштовано більше 300 осіб, 131 особа закінчила професійне навчання, після якого роботу знайшли 120 громадян. 86 осіб брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру. 62 особи відкрили власну справу, отримавши одноразово виплату допомоги по безробіттю. Вони займаються торгівлею продовольчих і промислових товарів, ремонтом та пошиттям одягу, надають послуги в сфері громадського харчування, юридичні послуги тощо.

Відділ організаційної та інформаційної роботи обласного центру зайнятості

Для роботодавців, які створюють робочі місця для громадян, неконкурентоспроможних на ринку праці

Які заохочувальні послуги передбачені в Законі України «Про зайнятість населення»?

Законодавством передбачений механізм стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць — надання компенсацій фактичних витрат на сплату єдиного соціального внеску за працевлаштування безробітних, прийнятих на нові робочі місця.

З одного боку, це фінансова підтримка та заохочення роботодавців до створення нових робочих місць та допомога у вирішенні їх кадрових питань. З іншого — реальна можливість заохотити їх приймати на роботу осіб, які не є конкурентоспроможними на ринку праці (молодь, якій надається перше робоче місце, інваліди, особи передпенсійного віку та інші).

Як виплачується компенсація і хто може її отримати?

Право на отримання компенсації мають роботодавці, які працевлаштовують на нові робочі місця, строком не менше, ніж на два роки, безробітних, що потребують додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню, а також суб’єкти малого підприємництва, які працевлаштовують безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності. Компенсація виплачується упродовж одного року з дня працевлаштування особи.

Чи існують обмеження у виплаті компенсації?

Компенсація не виплачується, коли роботодавець:

– має заборгованість зі сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування;

– визнаний у встановленому порядку банкрутом або стосовно нього порушено справу про банкрутство.

Куди звертатися для вирішення питання отримання компенсації та які документи слід мати?

Необхідно звернутися до центру зайнятості упродовж двох місяців із дня працевлаштування безробітного та подати заяву довільної форми й довідку встановленого зразка (www.dcz.gov.ua/chk/control/uk/index).

Лариса Мірошник,
начальник відділу організації надання послуг роботодавцям Черкаського ОЦЗ

“Черкаський край”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*