Будувати власну стратегію пошуку роботи навчають інвалідів у Тернополі

1 09 2 unnamed1 2. роботи

  1 09 2 unnamed1 1На сучасному ринку праці – дуже висока конкуренція. І тому знайти хорошу високооплачувану роботу важко, особливо особам, які мають інвалідність і не можуть на рівних конкурувати з іншими працездатними, повідомляє «7 Днів-Україна».

Тернопільський міськрайонний центр зайнятості допомагає таким людям у підборі підходящої роботи, сприяє у професійному навчанні.

Для такої категорії населення організовують спеціалізовані семінари, на яких присутні отримують рекомендації щодо самопізнання та самореалізації у професійній сфері, вчаться будувати власну стратегію пошуку роботи, підвищують рівень комунікативних якостей.

– Від уміння спілкуватися багато в чому залежить життя людини, – каже головний спеціаліст відділу довідково-інформаційної роботи з населенням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості Любов Смик. – Можна отримати багато корисної інформації, якщо уважно спостерігати за жестами, позами і мімікою співрозмовника. Може трапитися, що мовне повідомлення буде сприйнято неправильно лише тому, що воно супроводжувалося неадекватними рухами, адже вони – як слова у мові.

Отож, особи з обмеженими фізичними можливостями під час семінарів у центрі зайнятості навчаються вирізняти жести однозначні та не однозначні, позитивні та негативні.

Зокрема, до позитивних належать: розкрита рука долонею доверху, нахилена набік голова, маніпуляції з окулярами, простягання руки долонею вгору при рукостисканні, стійкий візуальний контакт із співрозмовником. А негативними жестами вважають, наприклад, схрещення рук на грудях, погляд на годинник, стиснений кулак, пальці сплетені у замок.

– Слід пам’ятати, що спілкування – це багатоплановий процес розвитку контактів між людьми. Вдосконалити свою мову, вміло володіти нею – значить бути впевненим у власних силах, що допоможе швидко знайти своє місце у професійному житті, нагадує фахівець.

Софія Левицька

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*