У центрі уваги служби зайнятості – люди з інвалідністю

1 22 2 71373 2. інвалідністю, інвалідів

Олександрійський міськрайонний центр зайнятості займається працевлаштуванням усіх категорій безробітних громадян, у тому числі людей з інвалідністю. Діяльність служби зайнятості, що пов’язана з працевлаштуванням інвалідів, має організаційний, системний, комплексний та адресний характер.

Особлива увага у цьому напрямку роботи приділяється взаємодії центру зайнятості з роботодавцями. Так, протягом січня – вересня 2014 року проводилась активна роз’яснювальна робота з питань працевлаштування інвалідів. У зв’язку з цим було проведено 19 спеціалізованих семінарів за участі 96 роботодавців, під час яких розглядались окремі питання регулювання праці осіб з інвалідністю, можливості створення або пристосування робочих місць для інвалідів, організації надомної праці, наголошено було і на компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску при працевлаштуванні безробітних цієї категорії та ін.

Водночас, люди з інвалідністю брали участь у групових заходах: семінарах з техніки пошуку роботи, з підприємництва; тренінгах, ярмарках та міні-ярмарках вакансій тощо. Наприклад, за 9 місяців поточного року для осіб з особливими потребами було проведено 9 тренінгів «Відчуй себе впевнено», на яких фахівці Олександрійського міськрайонного центру зайнятості надавали допомогу в самопізнанні, подоланні комплексів, оцінюванні власних можливостей самореалізації у професійній сфері, побудові власної стратегії пошуку роботи.

Загалом, за сприяння Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, протягом січня-вересня було працевлаштовано 29 інвалідів, із них 12 осіб, що були направлено на профнавчання з подальшим працевлаштуванням. Ще 2 особам була виплачена допомога по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

І. Кудлай, заступник начальника відділу надання соціальних послуг з працевлаштування Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*