Єдині цілі та тісна співпраця

1 11 2 27795. інвалідністю

Херсонська обласна служба зайнятості постійно опікується проблемами сприяння зайнятості людей з інвалідністю. Досягати позитивних результатів щодо працевлаштування даної категорії громадян допомагає налагоджена тісна співпраця з соціальними партнерами, в яких зі службою єдині цілі – сприяння зайнятості інвалідів.

Дякуючи саме злагодженій роботі, протягом поточного року, вдалося вирішити питання зайнятості 249 осіб з інвалідністю. 13 з них започаткували власну справу та намагаються стати успішними підприємцями.

Сьогодні продовжується співпраця Херсонської обласної служби зайнятості та Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Велід». У рамках реалізації проекту «Посилення спроможності організацій інвалідів у публічному доступі до інформації», за підтримки Посольства США в Україні, і далі проводяться тренінги професійного росту для людей з інвалідністю з користування сучасними інформаційними технологіями WEB 2.0.

Так, 06 листопада у приміщенні Херсонського міського центру зайнятості був проведений захід для людей з інвалідністю з презентацією створення та адміністрування інформаційних ресурсів.

Метою заходу було ознайомлення людей з інвалідністю з практичним досвідом використання інформаційних технологій, вирішення з їх допомогою питання працевлаштування та самозайнятості, просування інтересів окремих соціальних груп.

Модератором заходу виступив голова Херсонського обласного благодійного фонду «Об’єднання» Юрій Антощук, тренер-консультант з інформаційно-комунікаційних Інтернет технологій, який у 2011 році, втративши роботу, скористався пропозицією служби зайнятості зайнятися підприємницькою діяльністю. Отримав одноразову матеріальну допомогу для відкриття власної справи, зареєструвався як приватний підприємець та на даний час займається саме наданням послуг в інших видах освіти.

У заході взяли участь 14 осіб з інвалідністю, які продовжили набувати навички використання інструментарію соціальних мереж для комунікації та відкритого обговорення проблем, пов’язаних з інвалідністю.

Під час семінару розглянута тема «Доступні Інтернет технології для розвитку власного бізнесу». Більш детально Ю. Антощук зупинився на питанні створення власного Інтернет-магазину: розповів про плюси та мінуси такого виду зайнятості, як визначитися з тематикою, тобто з товарами, які будуть продаватися, як не стати жертвою різних афер, наскільки важливі реклама і просування для створеного Інтернет-магазину.

Для учасників семінару, яких зацікавили можливості такого виду зайнятості, будуть продовжені додаткові практичні заняття з питань створення власних Інтернет-магазинів.

Сподіваємося, що отримана інформація принесе користь учасникам заходу, сприятиме їх подальшій інтеграції у суспільство та дасть змогу реалізувати власний потенціал.

А. Татарчук, головний спеціаліст відділу організації сприяння працевлаштуванню та надання послуг роботодавцям

Херсонський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*