Служба зайнятості – громадянам з інвалідністю

1 28 2 11702741 news bigpic. навчання

Кіровоград. Протягом січня-листопада 2014 року за направленням центрів зайнятості області професійне навчання проходили 102 особи з особливими потребами з урахуванням рекомендацій індивідуальних програм реабілітації. Для організації професійного навчання осіб даної категорії використовувалась база 15 навчальних закладів та 35 підприємств, установ та організацій різних галузей економіки. Професійне навчання проводилося за професіями оператора котельні, машиніста теплового пункту, машиніста холодильних установок, слюсаря-ремонтника, адміністратора, гардеробника, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування, електрогазозварника, майстра з діагностики та налагодження електронного устаткування автомобільних засобів, електромонтажника-схемника, продавця непродовольчих та продовольчих товарів, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва тощо.

У поточному році професійне навчання осіб з інвалідністю проводилось за 41 професією та спеціальністю. За груповою формою проходили навчання 60 осіб в навчальних закладах області та в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, з них 28 осіб на курсах цільового призначення за навчальною програмою «Підприємець-початківець».

Постійно організовується професійне навчання осіб з особливими потребами безпосередньо на виробництві, з метою адаптації їх на робочому місці та набуття практичних навичок. У такий спосіб проходили навчання 42 особи з обмеженою працездатністю в Обласному центрі трудової та соціальної реабілітації інвалідів, Олександрійському УВП УТОС та СТОВ «Правда», СФГ «Славутич», КП «СМПК і В». Після закінчення професійного навчання 84 особи працевлаштовані.

В. Бернікова, начальник відділу організації професійного навчання Кіровоградського обласного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*