Право на працю – без винятків

1 27 trudoustrojstvo-invalidov 1. служби зайнятості

Кіровоград. Працевлаштування громадян з обмеженими фізичними можливостями залишається однією з найважливіших проблем сьогодення. У період пошуку підходящої роботи ці люди стикаються з низкою проблем і однією з найвагоміших перешкод на шляху працевлаштування постають підвищені вимоги роботодавця до працівника. Проте за сприяння служби зайнятості кожна третя особа з інвалідністю з тих, які в 2014 році перебували на обліку у центрах зайнятості, – працевлаштована; ще 40 громадян взяли участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

Проте, іноді знайти роботу навіть за посередництва служби зайнятості таким громадянам не вдається. У такому випадку їм у пригоді може стати соціальна послуга із започаткування власної справи, якою скористалася 41 особа.

Також задля підвищення рівня зайнятості серед цієї категорії громадян, служба зайнятості вживає заходів щодо підвищення їхньої конкурентоспроможності на ринку праці, зокрема шляхом організації професійного навчання безробітних відповідно до потреб ринку праці та з урахуванням їхніх медичних показань, програм реабілітації, особистих нахилів та здібностей тощо. Так, протягом 2014 року за направленням центрів зайнятості області 108 осіб з особливими потребами пройшли професійне навчання, 90 з яких вже мають роботу.

Також обласна служба зайнятості не залишає без уваги дітей з особливими потребами, для них постійно проводяться профорієнтаційні заходи, які орієнтують учнівську молодь на успішне професійне майбутнє. З цією метою організовуються презентації професій, профорієнтаційні уроки, професіографічні зустрічі та екскурсії, надаються індивідуальні консультації, у тому числі з використанням профдіагностики.

Варто зазначити, що робота служби зайнятості щодо сприяння безробітним громадянам у працевлаштуванні, зокрема людям з інвалідністю, продовжується. Допомогти їм повернутися до трудової діяльності – один із пріоритетів служби зайнятості.

Служба зайнятості

“весь Кіровоград”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*