Обмежені можливості – не завада працевлаштуванню

1 11 2 PM332image001 1 2. зайнятості

  1 11 2 PM332image001 13 березня, з метою сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю у Воловецькому районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Працевлаштування осіб з особливими потребами», організований спільно з Управлінням соціального захисту населення Воловецької райдержадміністрації.

До заходу були залучені представники ринкоутворюючих підприємств району та фізичні особи-підприємці, які використовують працю найманих працівників.

Відкрив семінар заступник директора центру зайнятості І. Лях, який коротко розповів про ситуацію на ринку праці та послуги, що надає служба зайнятості громадянам з обмеженими фізичними можливостями.

  1 11 2 PM227image002 2Працевлаштування інваліда – завдання не з легких. Присутні роботодавці акцентували, що працевлаштування даної категорії осіб багато в чому залежить від позицій шукача роботи, його поведінки, бажання повернутися до трудової діяльності. Під час їх працевлаштування потрібно подолати чимало перепон: врахувати ступінь захворюваності, рекомендації медико-соціальної експертної комісії, індивідуальні нахили та здібності, готовність до перенавчання чи підвищення кваліфікації.

Під час розмови йшлося про гостроту та актуальність проблеми соціальної реабілітації людей з інвалідністю, зокрема, надання їм можливості оволодіти конкурентоспроможною професією.

У результаті проведеного заходу зроблено висновок: швидше знаходить місце праці той, хто активно його шукає.

М. Годзінець, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Воловецького районного центру зайнятості

Закарпатський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*