Допоможемо віднайти своє місце в житті

1 25 1 PM613image002 1 2. інвалідністю

  1 25 1 PM613image002 1В Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості відбувся День відкритих дверей для осіб із обмеженими фізичними можливостями, під час якого проведено низку інформаційних, просвітницьких, довідкових, спеціалізованих заходів. Присутнім особам з особливими потребами надавалися індивідуальні консультації, спрямовані на підвищення поінформованості щодо їхньої соціального захисту. Крім цього, їх повідомили про можливість отримання послуг, які стануть суттєвою допомогою в процесі працевлаштування.

У заході взяли участь особи з інвалідністю, що мають статус безробітних та представники роботодавців, а саме: Сільськогосподарського виробничого кооперативу ім. Фрунзе, ПНВП «Уран», ДВНЗ «Олександрійський політехнічний коледж», управління праці та соціального захисту населення Олександрійської райдержадміністрації, Товариство Червоного хреста України, Олександрійська центральна районна бібліотека ім. Д. І. Чижевського.

Змістовою частиною заходу став спеціалізований семінар «Знайдемо роботу разом», спрямований на надання допомоги в подоланні прихованих психологічних проблем, що заважають людині працевлаштуватися, формування потреб особистої ініціативи у вирішенні питання зайнятості тощо. Крім цього, його учасники отримали актуальну інформацію стосовно діяльності служби зайнятості, її сприяння безробітним громадянам у працевлаштуванні, у тому числі шляхом професійної підготовки або перепідготовки, підвищення кваліфікації. Фахівці центру зайнятості акцентували увагу присутніх на можливості взяти участь у громадських та інших робіт тимчасового характеру та перспективі започаткувати власну справу.

У рамках заходу відбувся ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості, у ході якого присутні отримали інформацію про наявність вільних робочих місць та вакантних посад на підприємствах міста та району, специфіку їхньої діяльності, умови праці, розмір заробітної плати, послуги, які надає служба зайнятості громадянам з особливими потребами та іншу корисну інформацію, пов’язану з працевлаштуванням та підбором персоналу.

  1 25 1 PM583image004 2Шукачі роботи мали можливість презентувати рівень своєї професійно-кваліфікаційної підготовки всім присутнім роботодавцям, з перспективою подальшого працевлаштування, а роботодавці – обрати потрібних працівників.

Цього дня, з метою підвищення ефективності взаємодії міськрайонного центру зайнятості з соціальними партнерами в плані прийняття дієвих рішень, направлених на підвищення рівня зайнятості осіб з інвалідністю, проведено засідання круглого столу. У процесі заходу було наголошено, що досягнення позитивних зрушень можливе лише за умови результативної та комплексної співпраці між соціальними партнерами щодо працевлаштування та трудової зайнятості інвалідів, яка спрямована на забезпечення вищезазначеної категорії громадян можливістю повноцінно працювати, отримувати гідну заробітну плату, брати участь у суспільному житті, підвищуючи тим самим їхній соціальний статус.

У рамках Дня відкритих дверей для осіб з інвалідністю діяли й консультпункти, де всі охочі могли отримати відповіді на питання, що пов’язані з працевлаштуванням, професійним навчанням та перенавчанням, юридичними аспектами зайнятості тощо.

Ю. Лісовська, провідний фахівець із зв’язків з громадськістю відділу інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості

Кіровоградський обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*