Анкета для ІТ компаній щодо працевлаштування людей з інвалідністю

1 25 6 iG1Dx-gwaAY 2. особливими потребами

Фонд Східна Європа та Благодійний фонд розвитку комп’ютерних та інформаційних технологій для інвалідів «АІК» звертаються до ІТ компаній з проханням заповнити коротеньку анкету в рамках проекту «Кожен має право на працю: партнерство для покращення можливостей працевлаштування людей з інвалідністю».

Проект виконується за фінансової підтримки британської благодійної організації «Всесвітня єврейська допомога» (WorldJewish Relief).

Метою дворічного проекту є сприяння працевлаштуванню в сфері інформаційних технологій та покращенню матеріальних можливостей людей з особливими потребами. Основний фокус проекту зосереджено на таких потребах беніцифіарів, як: брак можливостей для дистанційної освіти, упередження з боку роботодавців, необхідність підвищення якості та спектру надання послуг з працевлаштування для людей з інвалідністю серед організацій та державних інституцій, що опікуються людьми з особливими потребами.

В рамках проекту було розроблено дистанційні курси з таких ІТ спеціальностей, як: комп’ютерна грамотність, HTML, CSS, Python, PHP, SQLite, Java SE. Пілотна група з 90 людей з особливими потребами зі всієї України вже розпочала навчання.

Ми розуміємо, що навчання пілотної групи – це лише частина успіху. Нам важливо збільшити шанси людей з інвалідністю знайти гідну роботу. Тому ми залучаємо до співпраці як державні інституції, що опікуються людьми з особливими потребами, так і компанії, які потенційно можуть працевлаштовувати нашу цільову групу.

Зараз нам вкрай важливо почути думку роботодавців ІТ сфери, щоб оцінити зацікавленість роботодавців у працевлаштуванні людей з особливими потребами, існуючі перепони та стереотипи, та краще зрозуміти, на які саме аспекти нам варто звернути увагу в рамках нашого проекту.

Будемо щиро вдячні за заповнення даної анкети до 2 квітня 2015 р. Анкета знаходиться за посиланням.

Цим Ви допоможете нам у реалізації проекту та у створенні рівних можливостей для працевлаштування людей з особливими потребами.

Детальніше про проект за посиланням.

Фонд Східна Європа

Портал “Громадський простір”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*