Працевлаштування людей з особливими потребами: з турботою про кожного

1 18 4 13382011 news bigpic. служби зайнятості

Забезпечення конкурентоспроможності людини з інвалідністю на ринку праці, її подальше працевлаштування – належать до питань підвищеної уваги служби зайнятості. З метою реалізації творчих і виробничих здібностей інвалідів та з урахуванням індивідуальних програм реабілітації забезпечується право таких людей на навчання та працю.

І для кожної такої людини, що звертається по допомогу до служби зайнятості, необхідно шукати окремий підхід. Так враховувати особливі потреби при підборі підходящої роботи довелося і для мешканки Одеси Олени. В її індивідуальній програмі реабілітації інваліда за рекомендаціями МСЕК вказано: рекомендована робота без тяжких фізичних навантажень, довгого ходіння та довгого перебування на ногах. За направленням служби зайнятості Олена здобула професію «оператор котельні» в ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості». Деякий час вона працювала за набутою професією. А згодом, звернувшись до служби зайнятості і отримавши комплекс інформаційних та профорієнтаційних послуг, знову скористалась пропозицією підвищити кваліфікацію на курсах цільового призначення за навчальним напрямом «Виконання робіт на ПК за програмою користувача» ДНЗ «Одеський центр професійно-технічної освіти ДСЗ».

Після закінчення навчання фахівець з питань зайнятості підібрав для жінки вакансію та видав направлення на працевлаштування до КП «Теплопостачання міста Одеси», де Олена і була працевлаштована.

Фахівці Одеського міського центру зайнятості ведуть щоденну роботу у напрямі професійного навчання та працевлаштування осіб з обмеженими можливостями. І кожна історія успішного працевлаштування цієї категорії безробітних – результат тісної співпраці між службою зайнятості та роботодавцями, небайдужість до долі конкретної людини, що звернулася по допомогу.

Одеський міський центр зайнятості

Державна служба зайнятості України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*