Клуб “Сходинки життя”: комплексна допомога у працевлаштуванні інвалідів

1 24 2 announcephoto 2. служби зайнятості

  1 24 2 announcephoto 1

Служба зайнятості приділяє значну увагу впровадженню європейських підходів до забезпечення громадян гідною роботою, переймаючи позитивні практики служб зайнятості європейських країн. При цьому особлива увага приділяється сприянню у працевлаштуванні громадян недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці. Одна із таких категорій серед тих, хто звернувся до служби зайнятості – люди з обмеженими фізичними можливостями. І надати комплексну допомогу таким шукачам роботи – важлива задача фахівців служби зайнятості.

Для того, щоб адаптувати людей з інвалідністю до ринку праці, пришвидшити їхню інтеграцію у суспільне життя, в Одеському міському центрі зайнятості створено клуб «Сходинки життя». Таку назву обрано не випадково, адже у житті ми піднімаємось сходами, перемагаючи життєві негаразди, самих себе, тільки одні роблять це хутко, а інші — повільно.

Без сумніву, працевлаштуванню безробітних з обмеженими можливостями сприяє і робота клубу, який існує ще з 2009 року, і з кожним роком удосконалює свою діяльність.

Так, наприкінці минулого тижня відбулося чергове засідання клубу за участю безробітних з обмеженими можливостями з числа внутрішньо переміщених осіб та куратора проекту «Новий відлік» центру допомоги для вимушених переселенців з АР Крим, Луганської та Донецької областей Ганни Подопригори.

Зустріч для всіх її учасників виявилася дуже цікавою, адже куратор проекту «Новий відлік» Ганна Подопригора сама переселенка, а її батько інвалід-візочник 1-ої групи. Отже, вона як ніхто інший розуміє проблеми, з якими стикається ця категорія людей. Ганна допомагає таким людям в пошуку роботи.

Цікаво, що безробітні охоче беруть участь у заходах, де вони стають учасниками профорієнтаційних та психологічних вправ, можуть висловити свою думку. Адже все це надає впевненість, віру та мотивацію до праці.

Спільна робота служби зайнятості та соціальних партнерів дає можливість полегшити життя людей з особливими потребами, зробити його більш комфортнішим, змінити громадську думку щодо зайнятості людей з інвалідністю, надати їм можливість реалізувати свій потенціал саме на робочому місті.

Одеський міський центр зайнятості

Одеський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*