Підвищуємо рівень поінформованості населення

1 11 4 187259 2. інвалідністю

  1 11 4 187259 1У рамках Дня відкритих дверей для громадян з інвалідністю, що пройшов у Долинському районному центрі зайнятості, відбулася низка інформаційних, консультаційних, профорієнтаційних та інших заходів.

Так, наприклад, відбувся тренінг для осіб зазначеної категорії «Відчуй себе впевнено». Мета тренінгу – допомогти громадянам з обмеженими можливостями розкрити власні вольові якості; здобути навички адаптивної поведінки в складних соціально-психологічних ситуаціях; повірити в себе й навчитися використовувати приховані ресурси.

Упродовж тренінгу учасники вчилися пізнавати себе, робити кроки щодо побудови професійної кар’єри; ділилися досвідом пошуку роботи, розповідали про планування майбутнього та ін.

Крім цього, присутні отримали інформацію про стан місцевого ринку праці; перспективи працевлаштування громадян з інвалідністю; соціальні послуги, які надає служба зайнятості, зокрема, щодо підбору підходящої роботи; організації професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації; участі в громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяння в започаткуванні власної справи тощо.

До участі в заходах було запрошено фахівця управління соціального захисту населення Долинської райдержадміністрації, яка поінформувала його учасників про пільги для осіб з інвалідністю, зокрема, про умови надання субсидій на житлово-комунальні послуги, безоплатний проїзд, забезпечення санаторно-курортними путівками тощо.

С. Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Долинського районного центру зайнятості (Кіровоградська обл.)

Державна служба зайнятості України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*