Тренінги на допомогу у працевлаштуванні осіб з особливими потребами

1 10 2 91325211 2. особливими потребами, інвалідністю

  1 10 2 91325211 1Турбота про людину завжди є головним завданням державних соціальних служб, а турбота про людину з інвалідністю – одним із значимих пріоритетів. Інвалідність – соціальне явище, уникнути якого не може жодне суспільство. Питання щодо повернення осіб з інвалідністю до зайнятості в доступних їм за станом здоров’я умовах праці завжди перебуває у центрі уваги служби зайнятості.

Так, 4 вересня 2015 року у Старокостянтинівському міськрайонному центрі зайнятості тренером ТзОВ «АйКю Холдинг» Тетяною Баєвою було проведено два тренінги: для роботодавців на тему – «Психологічні особливості працевлаштування людей з особливими потребами» та для безробітних осіб з інвалідністю – «Успішне працевлаштування осіб з особливими потребами: від мрій до цілей».

Працевлаштування та застосування праці інвалідів – питання, яке потребує особливої уваги кожного роботодавця, адже більшість людей з інвалідністю здатні виконувати роботу на такому ж рівні, що й інші працівники. Проте, наявність інвалідності створює особі життєві перешкоди, які можуть негативно впливати на особистість на етапі її професійного самовизначення, знижувати її без цього низьку конкурентоспроможність на ринку праці. Тому, якщо своєчасно виявити певні психологічні особливості інвалідів та врахувати їх в процесі роботи, вони можуть стати чудовим активом для роботодавців і успішно самореалізовуватися як професіонали та особистості. У ході проведення тренінгу тренер Т.Баєва надавала практичні роз’яснення представникам роботодавців про можливість надання допомоги для осіб з обмеженими фізичними можливостями з метою їх самопізнання, подолання комплексів, оцінювання власних можливостей самореалізації у професійній сфері, побудови власної стратегії пошуку роботи. Учасники тренінгу відзначили доцільність та актуальність представленої проблематики, висловили бажання й надалі підвищувати рівень поінформованості з питань, що стосується працевлаштування осіб з інвалідністю.

Тренінг для безробітних осіб з інвалідністю проводився з метою підвищення соціального та матеріального статусу людей з особливими потребами, рівня їх добробуту, а для суспільства в цілому – зниження навантаження на ринку праці та розв’язання багатьох соціальних проблем. Тетяна Баєва навчала осіб з інвалідністю як не «загубитись» в суспільному житті, бути впевненими, правильно вести співбесіду з роботодавцем та використовувати методи активного пошуку роботи. У заході взяли участь 16 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які отримали багато корисної інформації щодо пошуку можливих шляхів своєї зайнятості.

Загалом тренінги пройшли цікаво та повчально. По закінченню заходів всім учасникам були вручені сертифікати.

Старокостянтинівський МРЦЗ

Хмельницький обласний центр зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*