Служба зайнятості для осіб з особливими потребами

1 28 1 26.10.15 09 DSC03567 2. особливими потребами

  1 28 1 26.10.15 09 DSC03567 1

Право на працю – одне з основних прав людини, визнаних міжнародними актами і чинним українським законодавством. Воно поширюється й на осіб, які мають інвалідність. Громадянам з особливими потребами забезпечується право працювати на підприємствах, в установах, організаціях, а також займатися підприємницькою та іншою трудовою діяльністю, яка не заборонена законом.

26 жовтня фахівці Крижопільського районного центру зайнятості провели семінар для осіб з особливими потребами, які перебувають на обліку з метою пошуку роботи в центрі зайнятості.

З інформацію виступив заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Крижопільського центру зайнятості Михайло Слободяник, який детально поінформував інвалідів про актуальні на ринку праці районну вакансії, особливості умов праці для цієї категорії громадян, зокрема, про спеціалізовані робочі місця, режим роботи, оплату праці, можливість перекваліфікації або здобуття професії за допомогою служби зайнятості тощо, а також про чинне законодавство України із зазначених питань.

У заході взяли участь 19 інвалідів, в яких особливу зацікавленість викликали реальні кроки щодо сприяння їх працевлаштуванню.

Організовуючи такі семінари, фахівці служби зайнятості допомагають шукачам роботи побачити можливі виходи зі складної ситуації безробіття та допомогти фаховими консультаціями.

За інформацією Крижопільського РЦЗ

Крижопільська РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*