За сприянням Волноваського районного центру зайнятості працевлаштовані 19 осіб з обмеженими фізичними можливостями

1 28 2 IMG 20151026 105156 2. обмеженими фізичними можливостями

  1 28 2 IMG 20151026 105156 1

Одним з основних завдань, яке стоїть перед фахівцями Волноваського районного центру зайнятості – є надання кваліфікованих послуг особам з обмеженими фізичними можливостями.

Фахівці районного центру зайнятості забезпечують індивідуальний підхід до кожної особи з обмеженими фізичними можливостями, а саме: разом з інвалідами складають індивідуальні плани щодо пошуку роботи (враховуючи рекомендації, що зазначені в індивідуальній програмі реабілітації інваліда), резюме, запрошують на семінари різної спрямованості, ярмарки вакансій, презентації роботодавців.

Районним центром зайнятості забезпечено доступ до інформації про попит на робочу силу, вибір виду діяльності і можливості працевлаштування за підходящими умовами праці. В приміщенні районного центру зайнятості є спеціальний інформаційний куточок для осіб з обмеженою працездатністю, в якому розташовано широкий перелік інформаційних матеріалів:

– законодавчі акти з питань соціального захисту інвалідів;

– інформація про можливість професійного навчання у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів;

– інформація про навчальні заклади, що здійснюють професійну підготовку зазначеної категорії громадян тощо.

За словами Тетяни Іващенко, начальника відділу працевлаштування населення: «В рамках діяльності районного центру зайнятості протягом січня – жовтня 2015 року із 145 осіб з обмеженими фізичними можливостями, які перебували на обліку, працевлаштовані – 19 осіб (13,1%), брали участь у громадських роботах – 6 осіб (4,1%), 8 осіб (5,5%) пройшли професійне навчання та були працевлаштовані після закінчення профнавчання».

За згодою та бажанням інвалідів проводиться індивідуальне психодіагностичне тестування із застосуванням профдіагностичних методик, надається психологічна підтримка. Так, за січень-жовтень 2015 року 145 осіб даної категорії отримали 145 профорієнтаційних послуг.

З метою збільшення чисельності працевлаштованих інвалідів, залучення людей з певними фізичними обмеженнями до сфери соціально – трудових відносин, уникнення упередженого ставлення до них з боку роботодавців, фахівці Волноваського районного центру зайнятості продовжують активну співпрацю з роботодавцями та зацікавленими сторонами.

Волновахский район

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*