Історія успіху: спробувала стати підприємцем. Вийшло!

1 07 3 Марчишин--cfqn-1 2. райцентру зайнятості

  1 07 3 Марчишин--cfqn-1

Сприяння безробітним у започаткуванні підприємництва – один із пріоритетних напрямків діяльності Підволочиського райцентру зайнятості, який лише у 2015 році допоміг відкрити власний бізнес 12 мешканцям району.

Завдяки РЦЗ підприємницькою діяльністю свого часу зайнялася й Катерина Марчишин – економіст за фахом та особа з обмеженими фізичними можливостями.

На попередньому місці праці посада жінки потрапила під скорочення. У жовтні 2014-го вона звернулася до РЦЗ, аби там підшукали для неї підходящу роботу. Під час перебування у статусі безробітної відвідала тематичні семінари «Як розпочати свій бізнес» та «Від бізнес-ідеї – до власної справи». Якось після чергового семінару з орієнтації на підприємництво замислилася: «А чому б не спробувати себе в якості підприємця?»

Безкоштовні курси «Менеджмент малого підприємництва», на які спрямували Катерину фахівці райцентру зайнятості, розширили уявлення жінки про малий бізнес. Тепер вона знала, як документально оформити підприємницьку діяльність, як вести бухгалтерію та сплачувати податки. Захистила бізнес-план «Роздрібна торгівля товарами «секонд-хенду».

У грудні 2014 року Катерина Марчишин розпочала власну справу: орендувала приміщення, обладнане прилавками, примірочною та манекенами.

Рік роботи засвідчив, що бізнес, який вона обрала, є прибутковим. Невдовзі підприємець планує підібрати собі помічника і створити для нього робоче місце, звичайно ж, за допомогою надійного партнера – Підволочиського райцентру зайнятості.

  1 07 3 Марчишин-сайт 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*