Тернопільське підприємство «Надія» дає надію

1 10 1 Надія-640 1 2. інвалідів

  1 10 1 Надія-640 1

Ще з 2009 року Тернопільська обласна служба зайнятості тісно співпрацює з підприємством «Надія», що в Тернополі. Його засновником є міська громадська організація соціального захисту і реабілітації інвалідів «Вікторія». Підприємство спеціалізується на пошитті спецодягу та постільних приналежностей. Середньооблікова чисельність працюючих інвалідів становить тут 50 відсотків.

У 4 кварталі 2009-го «Надія» отримала фінансову допомогу з Фонду соціального захисту інвалідів на створення робочих місць для осіб з обмеженими фізичними можливостями і за сприяння служби зайнятості на дані робочі місця було працевлаштовано 5 інвалідів за професіями: вишивальниця, швачка, пантографіст.

А загалом у співпраці зі службою зайнятості Тернопілля підприємство прийняло на роботу 21 безробітного. Серед них й інвалід 3 групи Любов М. Вона звернулася до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у пошуках місця праці за фахом технік-технолог виробництва органічних речовин. Проте жінка тривалий час працювала вишивальницею.

У зв’язку з відсутністю підходящої роботи фахівці центру зайнятості запропонували безробітній пройти професійну перепідготовку за професією пантографіст. У ході профнавчання Любов М. здобула практичні навички комп’ютерної вишивки на одязі, які нині успішно застосовує на підприємстві «Надія». Роботодавець задоволений роботою жінки.

  1 10 1 Надія-640-1 2

  1 10 1 Надія-640-2 3

  1 10 1 Надія-640-4 4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*