Особам з інвалідністю – особлива турбота і увага

1 01 1 index 2. обмеженою працездатністю, інваліди

  1 01 1 index 1З початку року на обліку в Першотравневому районному центрі зайнятості перебувало 25 осіб з інвалідністю. 5 осіб з обмеженою працездатністю були працевлаштовані до СТОВ «Агрофірми Надія», ПП «Джеломанов К.М.», агроцеху № 10, Управління праці та соціального захисту населення, ФОП Глушич В.В. 2 безробітні брали участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, 1 – проходив професійне навчання.

Для осіб цієї категорії з початку року проведено 7 профінформаційних семінарів. 29 березня в Першотравневому районному центрі зайнятості був проведений черговий семінар, в якому взяли участь 12 осіб з обмеженою працездатністю. З презентацією Запорізького обласного центру професійної реабілітації інвалідів перед учасниками заходу виступили заступник директора Дмитро Пейчев та методист Ілона Бойко.

Безробітні особи з обмеженою працездатністю були ознайомлені з можливостями цього центру, кінцевою метою роботи якого є ефективна професійна підготовка інваліда в опануванні робочої професії. В цьому центрі інваліди можуть безкоштовно отримати професії перукаря, манікюрниці, кравця, швачки, обліковця з реєстрації бухгалтерських даних, адміністратора, електрика, флориста, автослюсаря та ін. Особам, які проходитимуть навчання, надається безкоштовний гуртожиток та харчування.

Інваліди з зацікавленістю переглянули відеофільм про роботу центру і ніби дійсно пройшлися світлими, просторими аудиторіями, оснащеними всім необхідним, та затишними кімнатами. Цей заклад знаходиться у місті Бердянськ, тому у літні місяці інваліди мають можливість ще і відпочити на березі самого теплого Азовського моря, познайомитись з історією та сучасним життям міста.

Також, присутні були ознайомлені з вакансіями для інвалідів на підприємствах району і отримали профорієнтаційні послуги та психологічні поради.

За результатами семінару 1 безробітний був направлений на співбесіду до агроцеху №10 стосовно вакантної посади сторожа.

Першотравневий район

Донецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*