На Чернігівщині серед безробітних з інвалідністю кожного третього охоплено активними формами сприяння зайнятості

1 08 1 31806 2. зайнятості

 1 08 1 31806 1З початку року на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги майже 900 безробітних з особливими потребами, третина з яких охоплена активними формами сприяння зайнятості.

Про це повідомила директор обласного центру зайнятості Лідія Падалка. Вона наголосила, що це особлива категорія клієнтів, яка потребує індивідуального підходу та особливої уваги. Адже підбір роботи для них здійснюється з врахуванням медичних протипоказань.

Громадяни з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, при зверненні до служби зайнятості отримують повний перелік соціальних послуг, які надаються шукачам роботи. Так, зусиллями служби зайнятості в області протягом півріччя роботу отримали 185 інвалідів. Зокрема, 10 осіб працевлаштовано на нові робочі місця шляхом компенсації роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 9 осіб започаткували власну справу, отримавши для старту виплату допомоги по безробіттю одноразово. Крім того, 72 громадян цієї категорії залучено до тимчасової зайнятості, 44 – скеровано на професійне навчання.

Станом на 1 липня поточного року на обліку в службі зайнятості налічувалось 469 безробітних громадян з особливими потребами.

Світлана Шеремет

Чернігівський ОЦЗ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*