У Житомирі незрячих людей супроводжуватимуть безробітні

1 29 1 130146 2. незрячих

 1 29 1 130146 1Вже третій рік поспіль Житомирське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів звертається до Житомирського міського центру зайнятості за допомогою в організації громадських робіт із супроводу інвалідів першої групи по зору.

Завдяки новій послузі люди з вадами зору не обмежені у пересуванні та можуть вирішувати власні соціальні та побутові проблеми: купувати продукти харчування, ліки, самостійно відвідувати необхідні установи, оформляти документи. Не завжди у людей, котрі мають проблеми із зором, є рідні чи знайомі, які будь-якої миті можуть допомогти інваліду і вийти з ним на двір. Часто незрячі не хочуть бути тягарем для оточуючих, і вкрай рідко просять допомоги. Вони так і залишаються сидіти вдома у чотирьох стінах. Тому супровід вкрай необхідний людям з вадами зору.

Важливим у цій справі є підбір з числа безробітних тих громадян, які б могли працювати з даною категорією населення. Це повинна бути людина толерантна, комунікабельна, доброзичлива. Вона має бути «очима» незрячого і вміти словами передати все те, що бачить сама.

З цією метою в інформаційно-консультаційному пункті Житомирського міського центру зайнятості відбувся міні-ярмарок вакансій, який відвідали понад 15 безробітних, у тому числі й особи з обмеженими фізичними можливостями. За результатами проведених співбесід двоє пошукачів роботи, які самі мають інвалідність, були відібрані для здійснення супроводу незрячих жителів міста. Ці безробітні матимуть тимчасову оплачувану зайнятість на умовах громадських робіт, поки для них знайдеться постійне місце праці.

Товариші у нещасті допоможуть один одному: люди, які втратили зір, зможуть відчути себе повноцінними учасниками суспільного життя, а безробітні зароблятимуть на прожиття виконанням соціально значимої роботи.

Людмила Шевчук, заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Житомирського МЦЗ

Житомирська обласна служба зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*