На Прикарпатті відкрили районний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

1 21 18011 2. михайло вишиванюк, реабілітації

  1 21 18011 1В Обертині Тлумацького району у капітально відремонтованому приміщенні, 1931 року будівництва, відкрили районний Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

На багатолюдних урочистостях, де гостей з району і області зустрічали з короваєм з медом, дідухами і голосною колядою, голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк наголосив: «В Обертині – найкращий селищний голова, талановита керівник, організатор пані Ольга Федоришин, яка вклала у цю прекрасну споруду душу». Голова ОДА подякував громаді селища за ініціативу і допомогу, будівельникам – за якісно виконані роботи, районній владі – за опіку і надання реальної допомоги та подарував новоствореному Центру домашній кінотеатр. За доброчинність і сумлінну працю Михайло Вишиванюк нагородив Почесними грамотами керівника ТОВ «Станіславський» Богдана Станіславського та колектив працівників Обертинського дошкільного навчального закладу «Дзвіночок» – «за допомогу в облаштуванні Центру».

Як зазначалося, на капремонт приміщення під районний Реабілітаційний центр – від перекриття даху – до внутрішніх і зовнішніх оздоблювальних робіт – держава виділила 700 тис. грн., районний бюджет – 215,1 тис. грн., а загальна вартість виконаних робіт складає 947,6 тис. грн. Меблі, інвентар та обладнання для Центру придбано коштом районного бюджету, а також за спонсорські кошти (4 тис. грн). Тут уже набрали першу групу, 8 дітей з особливими потребами, які проходитимуть реабілітацію півроку, півроку – наступна група. За словами сільського голови, в Тлумацькому районі 280 дітей потребують реабілітації.

Селищний голова Ольга Федоришин переконана: в цьому закладі кожна дитина отримає всебічний розвиток, особливу турботу та впевненість. У коментарі журналістам голова ОДА Михайло Вишиванюк сказав: «Такі реабілітаційні центри, які вже успішно функціонують у ряді районів – Косівському, Коломийському, Снятинському, відтепер у Тлумацькому – це виконання на ділі ініціатив Президента України Віктора Януковича, який поставив завдання створити реабілітаційні заклади для дітей в кожному районному центрі, забезпечити їх кваліфікованим персоналом – медиками, вихователями, вчителями. Щоб допомогти батькам впоратися з особливими потребами обділених фізичним здоров’ям діток, щоб вихованці таких центрів почувалися впевненими і здоровішими».

Прес-служба голови ОДА

Івано-Франківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*