Держава завжди піклуватиметься про тих, хто потребує цього найбільше, – К.Грищенко

1 28 dzherelo2 2. джерело, инвалидам, реабілітації

  1 28 dzherelo2 1

24 січня Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко, ознайомившись з діяльністю Львівського міського центру реабілітації “Джерело”, відзначив значний досвід працівників центру у реабілітації дітей-інвалідів.

«Я думаю, що цей досвід є неоціненний і те, що держава має піклуватись про тих, хто потребує цього найбільше – це однозначна цінність, яку ми поділяємо з Європою та іншими країнами світу. В цьому питанні ми й справді відстали, зокрема у менталітеті, інфраструктурі та підходах, але, коли є такий приклад, очевидний успіх, то стає зрозуміло, що цей досвід ми обов’язково поширюватимемо», – наголосив К. Грищенко.

Віце-прем’єр-міністр України також зазначив, що Уряд країни робитиме усе, щоб і у Центрі реабілітації працівники та вихованці почувались краще, отримували більше допомоги, і для того, щоб їх досвід поширювався на усі регіони: «Тут зібрались ентузіасти, люди, котрі з відкритим серцем допомагають дітям, які мають бути зігріті опікою. Для цього ми маємо зробити все».

Також Костянтин Грищенко подарував для потреб Львівського міського центру реабілітації “Джерело” плазмовий телевізор та кольоровий принтер, а натомість отримав у подарунок картину та сувеніри, зроблені власноруч вихованцями закладу.

Довідка:

Львівський міський центр реабілітації “Джерело” є неприбутковою спеціальною реабілітаційною комунальною установою змішаного типу, яка була створена відповідно до ухвали Львівської міської ради від 26 жовтня 2007 р. № 1156.

Метою діяльності Центру є здійснення комплексної фізичної, соціальної, психологічної, педагогічної, трудової реабілітації, надання можливості дітям-інвалідам та інвалідам з вадами фізичного та (або) розумового розвитку розвинути їх здібності, побутові і соціальні навички для найбільш повної інтеграції в життя суспільства за допомогою прогресивних методів навчання, фізичної, психологічної та соціальної реабілітації, просвітницької роботи в суспільстві та батьківському середовищі і підготовки персоналу, здатного виконати цю роботу на високому професійному рівні.

Організація реабілітаційних заходів у Центрі складається з медичного супроводу, психологічної реабілітації, педагогічної реабілітації, фізичної реабілітації, трудової реабілітації, соціально-побутової реабілітації та фізкультурно-спортивної реабілітації, працетерапії.

На сьогодні у Центрі надають реабілітаційні послуги 96 дітям-інвалідам та 42 інвалідам з дитинства.

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*