«2021 рік став найрезультативнішим за два десятиліття існування Державної реабілітаційної установи в Лютежі», — повідомила Марина Лазебна

«2021 рік став найрезультативнішим за два десятиліття існування Державної реабілітаційної установи в Лютежі», — повідомила Марина Лазебна. лютіж, центр комплексної реабілітації, заняття, проєкт, інвалідність

«2021 рік став найрезультативнішим за два десятиліття існування Державної реабілітаційної установи в Лютежі», — повідомила Марина Лазебна. лютіж, центр комплексної реабілітації, заняття, проєкт, інвалідність

Днями радники Міністра соціальної політики відвідали «Всеукраїнський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю», де спостерігали за заняттями дітей та дорослих з інвалідністю, їх дозвіллям та ознайомилися з результатами їх щоденної праці.

6109 індивідуальних занять лікувальною фізкультурою та локоматорної терапії, 1076 годин гідрокінезотерапії, більше 1609 годин масажів, — і це ще не фінальні результати, адже до кінця року кількість відвідувачів збільшиться.

За 2021 рік установу відвідали 427 осіб з інвалідністю. На відміну від 2019 року, коли реабілітацію пройшли 107 осіб. За 2020 рік показники були ще менш втішні, всього 70.

«Нам дуже подобається у центрі! Локомати роблять щось неймовірне у реабілітації. Сьогодні донька зробила вже 700 кроків і ми бачимо результати щоденних старань. А на тому тижні хлопчик після тренувань на локоматі вперше у житті зробив декілька кроків власними силами!», – розповідає мама Анастасії, яка зараз проходить реабілітацію у центрі.

Державна реабілітаційна установа у селі Лютіж оснащена європейськими апаратами найвищої якості, якими має змогу скористатися кожен українець з інвалідністю. Це перший пілотний проєкт, який розпочав свою оновлену діяльність дитячого відділення з серпня цього року.

«Попереду в намірах Мінсоцполітики продовження ремонтних робіт закладу та впровадження аналогічних сучасних програм реабілітаційних послуг в інших державних установах. Наша мета — зробити кожен державний центр сучасним, технічно обладнаним та доступним для громадян нашої країни», – повідомляє Міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Міністерство соціальної політики України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*