В Україні буде створено міжнародний реабілітаційний центр для дітей з ДЦП

1 26 6 34 14 2. intermedicalecocity, дитячим церебральним паралічем, реабілітації

  1 26 6 34 14 1У Херсонській області на Арабатській стрілці буде створено Міжнародний реабілітаційний центр «InterMedicalEcoCity». Це питання заслуховувалося на 57-му засіданні Економічної ради СНД, що проходило 15 березня у Москві. Прийнято рішення про підтримку ініціативи української сторони щодо розробки проекту створення Центру з заінтересованими державами — учасницями СНД та органами галузевого співробітництва СНД.

Фахівці давно прийшли до висновку, що своєчасне проведення медичної реабілітації значно покращує якість життя людини, її потребують понад 80% пацієнтів. Дитячий церебральний параліч вражає приблизно трьох із 1000 новонароджених. Кількість людей, які страждають від дитячого церебрального паралічу, поступово збільшується у світі. У 2000 р. їх чисельність становила 15,3 млн осіб, а в 2010 р., за оцінками фахівців, досягла рівня 17,3 млн осіб. В Україні на 1000 новонароджених діагностують 2,4 випадка ураження дитячим церебральним паралічем.

У ТОВ «Міжнародна клініка відновного лікування» (Трускавець, Львівська область) розроблено принципово нову систему інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації хворих, яка визнана у багатьох країнах світу і належить до пріоритетних медичних інноваційних розробок. Ця методика понад 20 років з успіхом застосовується для лікування пацієнтів із дитячим церебральним паралічем та іншими хронічними захворюваннями нервової системи. У клініці за цей час пройшли курс реабілітації з позитивним стабільним результатом, який спостерігався у 95% хворих, понад 60 тис. пацієнтів із 59 країн світу, в тому числі з Німеччини, Данії, Голландії, Румунії, США, Кувейту, ОАЕ та ін. За останні роки у клініці пройшли лікування 4822 хворих на дитячий церебральний параліч із країн СНД.

Багаторічний досвід надання послуг із медичної реабілітації на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації для лікування хворих із дитячим церебральним паралічем і буде покладено в основу діяльності Міжнародного реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity». А Міжнародна клініка відновного лікування як пілотний медичний інноваційний проект розробила проект створення реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity» в Херсонській області.

Регіон Арабатської стрілки має унікальне поєднання природних лікувальних грязей озера Сиваш, родовища термальних мінеральних вод, сприятливих природно кліматичних умов, теплого Азовського моря, степового повітря, найдовший у Європі піщаний пляж.

Автор проекту — генеральний директор клініки, Герой України, професор Володимир Козявкін. Загальна вартість проекту орієнтовно 1,5 млрд дол. США.

«В Україні розроблено унікальну технологію, яка вже більше 20 років знаходиться в непростому світі конкуренції, зокрема в Європі й Америці. Ми бажаємо, щоб інноваційний наукоємкий шлях затверджувався в Україні і ми становили інтерес для країн світу. І моє тверде переконання, що Центр повинен працювати і моделювати нову технологію, нову ідеологію. Україна має на півдні величезний рекреаційний і реабілітаційний потенціал. Наше завдання — зробити пілотний модуль-проект, який реально буде функціонувати як суперсучасна установа, коли є бренд, коли є технологія, коли є результат. Це буде унікальний комплекс», — сказав, коментуючи рішення Економічної ради СНД, міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, який очолює українську делегацію.

Реалізація проекту зі створення Міжнародного реабілітаційного центру «InterMedicalEcoCity» буде реальним прикладом взаємовигідних інтеграційних процесів, спрямованих на збереження здоров’я населення наших країн. При його реалізації можливі різні форми кооперації, інтеграції та співпраці з консолідацією зусиль підприємців, медиків, науковців і державних структур країн Співдружності для надання якісної медичної допомоги, апробації різних моделей співробітництва. Реалізація цього проекту означає також серйозний приплив інвестицій і створення нових робочих місць для України.

Прес-служба «Українського медичного часопису»
за матеріалами www.kmu.gov.ua

Устінов О.В.

Украинский Медицинский Журнал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*