У Гадячі готують приміщення для Центру реабілітації дітей-інвалідів

1 28 230 2. реабілітації

  1 28 230 1Уже в квітні на Полтавщині побільшає на один центр реабілітації для дітей-інвалідів. Його відкриють у Гадячі, про що повідомив голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко на прес-конференції, відповідаючи на запитання Новин Полтавщини.

«Минулого тижня я був у Гадячі, де влада знайшла приміщення, щоб вивільнити його під такий центр. Ідуть ремонтні роботи. Квітень місяць ми отримаємо достойне приміщення в Гадячі для такого центру», – сказав керівник області.

За його словами, це тільки один із прикладів роботи, яку проводять в області, опікуючись дітьми з особливими потребами.

Подібний заклад вже успішно працює в Кременчуці.

«Це регіональний наш центр, куди мами привозять дітей з різним вадами здоров’я, в тому числі і з кількох районів, що знаходяться навколо Кременчука. Це дуже важливо, коли дитина, яка хвора на церебральний параліч, займається в такому центрі, де є певне обладнання та спеціалісти», – зазначив Олександр Удовіченко.

Ще один сучасний центр реабілітації завершують реконструювати в Полтаві.

«У Полтаві йде завершення реконструкції приміщення під такий центр для інвалідів. Це буде ще один крок в області для того, щоб більше таких дітей могли долучитися до засобів реабілітації», – зазначив голова облдержадміністрації.

Водночас він наголосив і на тому, що важливо не забувати і про батьків, які виховують дітей-інвалідів:

«Також ми повинні думати і про батьків, які виховують таких дітей. Адже це й додаткове психологічне та матеріальне навантаження на сім’ю. Тому влада повинна думати і про те, як їм допомогти і з роботою, і з іншими проблемами, які виникають щоденно», – переконаний Олександр Удовіченко.

«Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*