При міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів у Львові будуть створені спецгрупи для дітей з аутизмом

1 04 f 17732157111361454262 2. родина кольпінга, аутизмом, реабілітації, інвалідів

  1 04 f 17732157111361454262 1За дорученням голови обласної державної адміністрації Віктора Шемчука щодо шляхів вирішення проблеми соціальної адаптації дітей, які страждають на аутизм на обласному рівні, 2 квітня у департаменті соціального захисту населення відбулася нарада щодо створення в області реабілітаційного центру для дітей, хворих на аутизм.

У нараді взяли участь директор Львівського міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, директор Львівського обласного центру реабілітації дітей-інвалідів «Сонечко», керівники Золочівського, Миколаївського, Мостиського, Кам’янка-Бузького, Пустомитівського, Новороздільського районний центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Практичними порадами з власного досвіду щодо проведення заходів з реабілітації, соціальної адаптації, денної зайнятості та залучення до діяльності дітей з аутизмом поділилась керівник товариства «Родина Кольпінга» Катерина Островська.

За результатами наради визначено завдання на найближчу перспективу – це створення окремих груп для дітей з аутизмом при міжрегіональному центрі соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, перебування 24 дітей з аутизмом в товаристві «Родина Кольпінга» на денному стаціонарі та створення спеціальних умов перебування в районних центрах соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Довідка:

Щорічно 2 квітня відзначається Всесвітній день поширення інформації про проблему аутизму. Цей день був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 21 січня 2008 року, в якій висловлено занепокоєння зростаючої кількістю дітей, які страждають на аутизм.

Одними з перших ініціаторів дослідження аутизму в Україні стали львів’яни Олег Романчук з організацією «Джерело» та благодійний центр «Відкрите серце», заснований подружжям Островських.

На сьогодні у м.Львові в напрямку реабілітаційно-інтеграційного навчання та освітньої роботи дітей з аутизмом успішно працює товариство «Родина Кольпінга», керівником якого є Катерина Островська.

Головною метою діяльності цього товариства є допомога членам товариства проявити себе у суспільному житті, соціальна допомога членам об’єднання, розвиток та підтримка сімей, в яких є діти з аутизмом.

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*