Для дітей-інвалідів на Сумщині створять 4 центри

1 04 09 2. дітей-інвалідів, реабілітації

  1 04 09 1У чотирьох районних центрах Сумської області – Охтирці, Ромнах, Шостці та Білопіллі – планують створити відділення денного перебування дітей-інвалідів. Регіон уже подав заявку до Міністерства соціальної політики України на виділення з державного бюджету на оснащення центрів 13 млн. грн., повідомила заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Валентина Пікіна.

За словами Валентини Пікіної, щороку з бюджету області виділяються кошти на оновлення обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. У результаті відремонтовано залу ЛФК, басейн, запроваджено новітні методики гідрокінезотерапії, лазеротерапії, саунотерапії. 2013 року на модернізацію центру передбачено 4,4 млн. грн. з обласної казни.

«Упродовж 2012 року лікування в центрі пройшли 636 дітей, із них 569 – діти-інваліди, 67 – діти групи ризику. Усі вихованці закладу забезпечені збалансованим 5-разовим харчуванням. За підсумками лікування 98% дітей покращують своє здоров’я», – зазначила директор Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Олена Сущенко.

Загалом на Сумщині функціонує 13 центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів і 4 відділення соціальної та соціально-побутової реабілітації інвалідів. Державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам одержують 9,5 тис. жителів області.

RegioNews.Sumy

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*