На Рівненщині дітям з особливими потребами – спеціальний заклад

1 05 16254662. дітей

Посиленого піклування про дітей, які мають проблеми зі здоров’ям, вимагає Президент України Віктор Янукович. Такі умови вже створили в Радивилівському районі, де працює спеціалізований центр соціально-психологічної реабілітації дітей із функціональними обмеженнями. Там батьки мають можливість залишити своїх особливих малюків із професійними фахівцями, самі ж вирішити особисті справи. В центрі денного перебування для них є все необхідне – сухий басейн, іграшки, настільні та розвиваючі ігри, дитячі тренажер і ортопедичний килимок, а також облаштований масажний кабінет.

Спецзаклад відвідують 42 дитини із обмеженими можливостями, вони здебільшого з райцентру. Також привозять особливих малюків із сусідніх сіл. Адже вихователі центру влаштовують їхній змістовний відпочинок та дозвілля, організовуючи різноманітні розважально-ігрові, спортивні, інтелектуальні та творчі конкурси. Крім того, з більшістю родин, в яких є дитина-інвалід, працює психолог. Новопризначені фахівці із соціальної роботи також патронують родини, в яких виховують особливих дітей.

Загалом в області торік послуги райміськцентрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді одержали 3 926 дітей з функціональними обмеженнями. Це на понад 26 відсотків більше, ніж роком раніше. Найбільше дітей з вадами здоров’я охоплено Сарненським (610 вихованців), Березнівським (484), Рівненським (340), Дубровицьким (301) районними центрами.

Рівненська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*