У регіоні створена широка мережа реабілітаційних установ (ВІДЕО)

1 11 951458. обмеженими можливостями

Одним із найпотужніших закладів цього профілю є Сумський обласний центр реабілітації дітей-інвалідів. Тут не лише «ставлять» на ноги хвору дитину, а й дорослих вчать бути грамотними батьками такої малечі.

Під керівництвом педагогів Саша долає перші кроки до свого одужання, а ще два роки тому дівчина не могла навіть брати предмети до рук.

У регіоні створена широка мережа реабілітаційних установ. Сумський обласний центр – лідер серед них, це – один із найпотужніших закладів цього профілю. Тут реабілітацію мають можливість проходити одночасно більше сотні дітей, обираючи або денну, або стаціонарну форму перебування в закладі.

Аби люди з обмеженими можливостями не залишалися за бортом суспільного життя, Україна задала темп на створення моделі світу рівних можливостей. Сьогодні в державі ратифіковано Конвенцію про права інвалідів. І, як наслідок, прийнята національна програма щодо захисту прав людей із обмеженими можливостями. Розрахована вона до 2020 року. Тож соціальні статті в головному кошторисі країни – пріоритетний напрямок.


СОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*