У Кіровограді розширюють Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів (ВІДЕО)

1 23 8712532. реабілітації

У Кіровограді розширюють Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Вже рік, як він працює у місті, але батьки скаржилися на брак педагогів та спеціально обладнаних приміщень. У Кіровограді – майже тисяча дітей з особливими потребами. Для них подібні заклади – це єдина надія на повернення до нормального життя.

У Кіровоградському Центрі соціальної реабілітації виховується 33 дитини віком від 3 до 18 років. Серед них і Марина. Вона відвідує центр тричі на тиждень. За цей час дівчинка звикла до людей, знайшла собі перших друзів і потроху почала освоювати найпростіші навички.

Оксана Ларченко, мати дівчинки:

– Я рада за ребенка, я безумно рада за ребенка, то что она сюда ходит, то что у нее есть жизнь.

Але кількагодинного перебування замало, каже пані Оксана. Діагноз доньки – аутизм – вимагає щоденної і наполегливої реабілітації. Інший бік проблеми – де і з ким залишати Марину, коли вона не відвідує центр. Тому батьки просять відкрити щоденні групи.

Оксана Ларченко, мати Марини:

– Я перевелась на полставки, я думаю, каждый день куда ее деть.

Нині це є головною проблемою для всіх батьків, діти яких відвідують центр. Вже з травня дві щоденні групи запрацюють, обіцяють у закладі.

Анна Заботкіна, директор центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів:

– На 80 відсотків вже центр готовий, щоб прийняти дітей, плануємо відкрити дві групи, а розпочнемо з однієї, у нас вже є 6 діток, які бажають.

Ще батьки мріють про сучасний дитячий майданчик на подвір’ї закладу, про можливість зручного транспортування важкохворих дітей, а також про водну реабілітацію.

– Можно ли будет нам здесь сделать бассейн детский, потому что вода как бы хорошо помогает для лечения?

Очільники міста та області, які завітали в заклад, пообіцяли прохання виконати. Вже найближчим часом вихованці отримають довгоочікувану сенсорну кімнату, без якої неможлива повноцінна реабілітація.

Андрій Ніколаєнко, голова Кіровоградської облдержадміністрації:

– На превеликий жаль у нас дітей з особливими потребами доволі багато. І маємо всіх їх охопити і створювати такі центри до того часу, поки всі, хто бажає, щоб діти перебували на денному перебуванні, щоб ними займались, щоб вони були задоволені.

Для Марини це все піде тільки на користь, впевнена її мама. Адже це – можливість повернутися до життя у суспільстві.

Автор: Любов Марченко. Оператори: Дмитро Кобець, Руслан Фошка

Перший Національний

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*